Görme engelli vatandaşlar şikâyetçi: Hamamönü’ne sarı taşlar konulmalı

Görme engelli vatandaşlar şikâyetçi: Hamamönü’ne sarı taşlar konulmalı

Hamamönü’ndeki sarı bant sorunu büyüyor. Durumdan şikâyetçi olan görme engelli vatandaşlar, bir an önce çözüm getirilmesini bekliyor. Görme Engelli Bilal Emektar, “Sarı bantların kaldırılıp, yerine taş olanların koyulmasını istiyoruz” dedi.

Ankara’nın tarihi mekânlarından ve sık ziyaret edilen noktalarından biri olan Hamamönü’ndeki sarı bant sorunundan şikâyetçi olan görme engelli vatandaşlar, duruma bir an önce yetkililer tarafından çözüm getirilmesini bekliyor. Seyyar satıcılık yapan, doğuştan yüzde 98 Görme engelli Bilal Emektar, Hamamönü’ndeki sarı bant probleminden şikâyetçi olduğunu dile getirerek, “Malum kış ayları geldi, buzlanmalar arttı. Hal böyle olunca plastik bantlara takılmalar veya üzerinden kayıp düşmeler yaşanıyor. Birçok kez dile getirdik fakat herhangi bir çözüm yolu bulunamadı. Sarı bantların kaldırılıp, yerine taş olanları ile değiştirilmesini istiyoruz. Görme engelliler olarak bizi yok saymasınlar” dedi.

adamm.jpg

“DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Sarı bant konusunun defalarca kez gündeme gelmesine rağmen herhangi bir çözüm yolu bulunmadığını ifade eden Görme Engelli Bilal Emektar “Hamamönü’nde ciddi bir sarı bant problemi var. Kaldırımlarda bulunan sarı bantlar maalesef soyulmuş vaziyette. Bu durum benim gibi görme engelli vatandaşlar için oldukça büyük bir problem. Yürürken aniden soyulan bantlara takılıp, düşebiliyoruz. Malum kış ayları geldi, buzlanmalar arttı. Hal böyle olunca plastik bantlara takılmalar veya üzerinden kayıp düşmeler yaşanıyor. Ben birkaç kez maalesef düştüm. Sadece görme engelli vatandaşlar için söz konusu bir problem değil. Birçok noktada sarı bantlar mevcut. Bu bantların kaldırılıp, yerine taş olanları ile değiştirilmesini istiyoruz. Birçok kez dile getirdik fakat herhangi bir çözüm yolu bulunamadı. Görme engelliler olarak bizi yok saymasınlar” ifadelerine yer verdi.

adammm.jpg

“YÖN BULMAK İYİCE ZORLAŞIYOR”

Hamamönü’ne sadece yerli değil yabancıların geldiğini ve ezbere yolları bilmeyen görme engellilerin yer, yön bulma konusunda oldukça zorlandığını belirten Emektar, “Ben Hamamönü çevresinde yaşıyorum. Kendimi bildim bileli buralardayım. Caddeleri sokakları ezberlemiş durumdayım diyebilirim. Fakat ezberlemediğim kısımlara maalesef ulaşamıyorum. Bu duruma diğer bir açıdan bakıldığında yolları ezbere bilmeyen birisi buraları kesinlikle gezemez, gideceği yolu bulamaz. Oldukça karıştırılmaya müsait bir mekân. Sokaklar oldukça dar, dükkânlar dışarılara kadar taşmış vaziyette. Durum böyle olunca yön bulmak iyice zorlaşıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.