GÜSODER Başkanı Murat Pınar: Banu Parlak birinci derece suçludur

GÜSODER Başkanı Murat Pınar: Banu Parlak birinci derece suçludur

Banu Parlak’ın köpeği Drago’nun başka bir köpeğin ölümüne sebep olmasıyla ilgili gazetemize konuşan GÜSODER Başkanı Murat Pınar, “Yaşanan olayda Leo isimli köpeğe saldıran, Drago isimli köpeğin sahibi Banu Parlak birinci derece suçludur” dedi.

Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Banu Parlak, bu kez de tasmasız ve ağızlıksız gezdirdiği köpeğinin, bir başka köpeğin ölümüne sebep olmasıyla gündemde. 24 Mart saat 11.00 sıralarında Beylikdüzü’ndeki bir sitede yaşanan olayda Banu Parlak’ın Alabai cinsi “Drago” isimli köpeğinin Kılıç ailesinin Terrier cinsi köpeği Leo’ya saldırmıştı. Leo, Veteriner kliniğinde yapılan bütün müdahalelerle rağmen kurtulamamıştı. Olayın ardından köpeğini kaybeden Kılıç ailesi Banu Parlak’tan şikâyetçi olurken, cep telefonu kamerasına yansıyan o anlar sosyal medyaya bomba gibi düştü. Yaşanan olay ile alakalı gazetemize özel açıklamalarda bulunan Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, “Yaşanan elim olayda Leo isimi köpeğe saldıran, Drago isimli köpeğin sahibi Banu Parlak birinci derece suçludur” dedi.

banu-parlafk.jpg

“BANU PARLAK BİRİNCİ DERECE SUÇLUDUR”

Şarkıcı ve güzellik merkezi sahibi Banu Parlak’ın Drago isimli köpeğin, komşusu olan Kılıç ailesine ait Leo isimli köpeğe saldırması sonucunda köpek yaşamını yitirmişti. Yaşanan olay ile alakalı Drago isimli köpeğin sahibi Banu Parlak’ın birinci derecede suçlu olduğunu belirten Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, şunları aktardı:

“Yaşanan olayın ana merkezinde küçük bir köpek yerine bir buçuk yaşlarında yürümeye yeni başlayan bir çocukta olabilirdi. Köpek bu çocuk buna zarar vermeyeyim, görmezden geleyim mi diyecekti. Çocuğu da aynı şekilde Leo isimli köpek gibi parçalayacaktı. Durumun ciddiyetinin farkındasınız değil mi? Yaşanan elim olayda Leo isimi köpeğe saldıran, Drago isimli köpeğin sahibi Banu Parlak birinci derece suçludur. Fakat köpeğin sahibi tutuklanır mı derseniz tutuklanmaz. Geçmiş dönemlerde de Mete Durna’nın ölümüne de, barınaktan sahiplenilen fakat bakılamadığı için sokağa bırakılan bir çipli köpek sebep olmuştu. köpeğin üzerindeki çip ile sahibinin kim olduğu tespit edilmiş ancak herhangi bir yaptırımı olmamıştı. Maalesef bu tarz olayların yüzlerce örneği var.”

leo.jpg

“YAŞANAN OLAYI ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan’a verilen tepkilerin aynısının bugün Banu Parlak’a verilmesi gerektiğini dile getiren Pınar, “Eros için kıyameti koparanların bu küçük köpeğin vahşice parçalanmasına sebep olanlara da seslerini çıkartmasını bekliyoruz. Bakalım aynı tepkiyi verebilecekler mi? Kıyameti koparacaklar mı? Gerçek hayvan severler mi? onu her birlikte göreceğiz” dedi.

Banu Parlak’ın köpeğini tasmasız bir şekilde dolaştırması kabul edilemez diyen Pınar, “Bu kanuna aykırı bir durum. Sahipli köpeklerin tasmalı ve ağızlıklı dolaştırması zorunlu. Yaşanan durumu asla kabul etmiyoruz. Genel olarak bakıldığında bütün olayların ana sebebi başıboşluk. Burada köpeğini başıboş gezdiren, tehlikeye davetiye çıkaran birinci derecede suçlu. Maalesef son yaşanan olayda da görüyoruz ki, köpek özgürlüğü elinde olduğu için tamamen içgüdüleriyle hareket ederek küçük ve kendisine göre savunmasız olan köpeği parçalayarak yaşamını yitirmesine sebep oluyor. Orada bir işkence, bir acıya maruz kalma durumu söz konusu. Hangi mantıkla bu şekilde köpeğini çevreye bırakır, akıl alınır değil” ifadelerine yer verdi.

leoo.jpg

5199 SAYILI KANUN KALDIRILMALI

Yaşanan olayların sona ermesi için ciddi bir kanun değişikliğine gidilmesi gerektiğini vurgulayan Pınar, “Hiçbir köpeğin boş bırakılmaması, sahipli köpeklerin tasmalı ve ağızlıksız asla dışarı çıkartılmaması gerekiyor. Banu Parlak köpeğini ağızlıklı ve tasmalı dışarı çıkartmış olsaydı bu elim olay yaşanmayacaktı. Köpek mi kadını gezdiriyor kadın mı köpeği belli değil. Köpeğin heybeti ortada. Durum böyle olunca köpekler kontrolleri dışından çıkıyor. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun değiştirilmesi, kaldırılması gerekiyor. Bunun akabinde ise bu tarz durumda sahipli köpeklerin, sahipleri yaptırım yapılması gerekiyor. Her görüşmemizde başıboş köpekle ilgili konuştuğumuzda da sahipli köpekler için de kriterleri istiyoruz. Bunlar olmazsa olmaz” diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.