Güvenpark dolmuş durakları çözüm bekliyor

Güvenpark dolmuş durakları çözüm bekliyor

27 yıldır Güvenpark’ta dolmuşçuluk yapan Teyfik Bacaksız, dolmuş duraklarının taşınmasının bölge esnafını da zor durumda bırakacağını ifade ederek, “Bu bölgede 400’e yakın dolmuş var. Sadece dolmuş şoförleri bile bölge esnafını ayakta tutmaya yeter" dedi.

Güvenpark’ta dolmuş duraklarının bulunduğu bölgede özellikle iş giriş ve çıkış saatlerinde oluşan yoğunluktan şikâyetçi olan vatandaş ve dolmuş esnafı yetkililerden çözüm bekliyor.

Yıllardır aynı sorun

Bölgede oluşan yoğunluktan dolayı saatlerce trafikte beklemek zorunda kalan vatandaş biran önce çözüm üretilmesi gerektiğini düşünüyor. Dolmuş esnafı ise yıllardır aynı sorun ile baş ettiklerini ama bir türlü çözüme kavuşamadıklarını, hem kendilerinin hem vatandaşın mağdur olduğunu belirtiyor.

Otopark ihtiyacı giderilmeli

27 yıldır Güvenpark dolmuş duraklarında dolmuş şoförü olan Teyfik Bacaksız, otopark ihtiyaçları olduğunu, dolmuşları buradan uzaklaştırma gibi bir düşünce var ise hem dolmuşçular açısından hem de kendileri açısından çok yanlış bir karar olacağını ifade etti. Bacaksız, ”Burası merkezi bir yer olduğu için buradan durakların taşınmaması lazım, buraya otopark yapılması gerekiyor. Buranın acil bir şekilde otopark ihtiyacının giderilmesi gerekiyor. “ dedi.

Yol trafiğe kapatılsın

Bölgeden dolmuş duraklarının taşınmasının bölge esnafını da zor durumda bırakacağını belirten Bacaksız, “Bu bölgede 400’e yakın dolmuş var. Sadece dolmuş şoförleri bile bölge esnafını ayakta tutmaya yeterli.” dedi. Dolmuş şoförleri durakların kullanımının yoğun olduğunu ifade ederek bir diğer çözüm yönteminin ise bölgedeki yolu trafiğe kapatmak olduğunu söyledi. Dolmuş şoförleri daha önceki yıllarda bu yöntemin denendiğini trafiğin rahatladığını fakat daha sonra kaldırıldığını belirtti.

Şoförler çözüm tekliflerine açık

Sabah iş saatinde yoğunluk olduğu gibi akşam saat 16.00’da başlayan yoğunluğun 21.00’a kadar sürdüğünü belirten dolmuş şoförleri hem vatandaşın hem de kendilerinin rahata erebilmeleri için, bir an önce çözüm üretilmesini ve çözüm tekliflerine açık olduklarını belirtti. Durakların Güvenpark bölgesinde kaldığı sürece bütün tekliflere açık olduklarını belirten şoförler, mağduriyetin giderilmesi için çağrıda bulundu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.