HABERVAKTİM YAZDI MOLOZ YIĞINI KALKTI

HABERVAKTİM YAZDI MOLOZ YIĞINI KALKTI

Gazetemizin geçtiğimiz ay “vatandaşlar kelle koltukta” başlığı ile gündeme getirdiği moloz yığını kaldırıldı. Ancak vatandaşlar kaçak olarak aynı bölgeye moloz dökmeye devam ediyor.


ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
İsmet Paşa semtinde Dışkapı Köprüsü’nün yanındaki Çankırı Caddesi ile Etlik Caddesi’nin kesiştiği noktada bulunan moloz yığını Habervaktim’in gündeme getirmesinin ardından kaldırıldı. Ancak söz konusu yerde moloz problemi devam ediyor. Vatandaşlar kaçak olarak oraya moloz döküyor.
KAÇAK OLARAK DÖKÜYORLAR
İsmet Paşa’daki moloz problemi bitmek bilmiyor. Biriken moloz yığını temizlendi ancak tekrar birikmeye devam ediyor. Kaçak dökülen molozlarla birlikte sözü edilen alanda molozlar birikiyor. Hafriyat döküm yerlerine para ödemekten kaçınan vatandaşlar gece vakitlerinde o bölgeye moloz döküyorlar. O bölge belirli zamanlarda temizlense de bitmek bilmiyor. Bölgede bulunan Murat isimli esnaf, konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunurken “Bu molozları gece getirip döküyorlar. Defalarca temizletmemize rağmen önüne geçemedik” ifadelerini kullandı.
AĞIR CEZASI VAR
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Atık Yönetim ve İhale İşleri Yönetim Müdürlüğü yetkilileri kaçak hafriyat dökmenin ağır cezalarının olduğunu vurgularken şunları söylediler: "Çevre koruma yönetmeliğinin 20. maddesinin d bendinde kaçak hafriyat dökenlerin şahıs bazında 46 bin şirket bazında 146 bin lira cezası var. Vatandaşlar kaçak hafriyat dökenleri belediyeyi arayarak şikâyet edebilirler."
HAFRİYAT DÖKÜM ALANI 5 TL
Kendilerine ait araçları kaçak hafriyat dökümüne karşı takip sistemi ile takip ettiklerini söyleyen yetkililer şöyle devam etti: "Hafriyat alanlarına hafriyat döküm ücreti metreküp başına 5 lira buna ek olarak da KDV ücreti alınıyor."
ÖZEL MÜLKİYETE MÜDAHALE EDEMİYORUZ
Kaçak hafriyat dökenlerin tespit edildiği takdirde gerekli cezai işlemin uygulandığını söyleyen yetkililer belediyeye ait alanlarda kaçak hafriyat dökümlerini engellemeye yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade ederken özel mülkiyet olan alanlara ise müdahale edemediklerini belirttiler.
HABERVAKTİM GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Konuyu Habervaktim Gazetesi 9 Ekim 2015 tarihli sayısında gündeme getirmiş her gün oradan geçmek zorunda olan öğrenciler şikâyetlerini dile getirmişlerdi. Öğrenciler biriken moloz yığınlarının koku yaptığını, her gün oradan geçerken pis kokuya maruz kaldıklarını söylerken yetkililerden çözüm istemişlerdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.