Habervaktim’e 'ALTIN' ÖDÜL

Habervaktim’e 'ALTIN' ÖDÜL

Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği (UMDER), "70 Zehirli Söz" haberiyle gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Osman Akdoğan’ı 'Altın Kalem' ödülüne layık gördü.

Genel merkezi Ankara Pursaklar'da olan Uyuşturucu ile Mücadele ve Eğitim Derneği (UMDER), uyuşturucu ve bağımlılık konusunda yaptıkları haberler ve çalışmalar nedeniyle farkındalık sağlayan Türkiye genelindeki 15 ismi 'Bağımlılıkla Mücadelede Altın Kalem Ödülü'ne layık gördü. Yazı İşleri Müdürümüz Osman Akdoğan da "70 Zehirli Söz" haberiyle ödül aldı. Önceki gün Pursaklar Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle 'Altın Kalem' ödülü sahiplerine verildi. Ödül törenine Türkiye genelinden çok sayıda davetli katıldı. 

UYUŞTURUCUYA KARŞI İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Ödül törenine katılan eski Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Çiftearslan, "Uyuşturucu çocukluktan itibaren gençlerimizi kendine çeken ticari pazar. Silahtan sonra dünyada en büyük pazar. Bununla tek başına devletin, kamu kurumlarının tek başına mücadele etmesi mümkün değil. Sivil toplum kuruluşlarının da tek başına mücadele etmesi mümkün değil; ancak işbirliği yapılarak mücadele sonrası başarı elde edebileceğimizi içtenlikle inanıyorum" dedi. 

KATRE OLMAZSA DENİZ OLMAZ

Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ise "Mustafa Kemal Atatürk der ki: 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.' Yani zaten yeterince bağımlıyız. Havaya, suya bağımlıyız. Bir şeyler yemesek hayatta kalamıyoruz. Böyle bir bağımlı bünyemiz var zaten. Hayati ihtiyaçları karşılama gibi bir sorun ortada dururken şimdi bir de çocuklarımıza hiç acımadan onları birer tüketici veya bağımlı olarak esir almaya çalışan çok kötü düşünceye ve büyük destekleri olan uluslararası şebekeler var, terör örgütleri var, düşmanlar var, hainler var, satılmışlar var. Ortaya koyulan bu çalışmalar denizde bir katredir; katre olmazsa deniz olmaz. Gerek tedbir gerek rehabilitasyon amacıyla çok güzel çalışmalar içerisinde Sayın Ankara Valisi Ercan Topaca. Uyuşturucuyla mücadele anlamında bir dernek daha kuruldu. Bu dernekten de güzel çalışmalar bekliyoruz" diye konuştu. 

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYİ BİR BORÇ BİLİYORUZ

UMDER Başkanı Leyla Yağanoğlu da 2014'te uyuşturucu ile mücadele konusunda yola çıktıklarını kaydederek, "Yaklaşık 500'e yakın madde bağımlısına hizmet verdik. Başarı oranımız çok şükür iyi. Madde bağımlılığı durdurulabiliyor ne yazık ki tam olarak tedavinin imkanı yok. Biz UMDER olarak Türkiye'deki bütün evlatları kendi evlatlarımız bilip bağrımıza basmayı bir borç biliyoruz. Son nefesimize kadar bu çocukların yanında olacağız. Farkındalık oluşturmak adına istenilen yerlerde seminerler vermeye başladık. 2014'ten beri aktif bir şekilde uyuşturucuyla mücadele ediyoruz inşallah daha da bu işi ileriye götürmek istiyoruz" dedi. Yağanoğlu, UMDER'e desteklerinden dolayı eski Ankara Vali Yardımcısı Ayhan Çiftearslan ve Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara'ya teşekkür etti. 

S.Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.