Hacı Bayram tam not aldı: Çevresi yenilendi

Hacı Bayram tam not aldı: Çevresi yenilendi

Başkentin önemli ibadet yerlerinden biri olan Hacı Bayram-ı Veli Camii çevresinde başlatılan yenileme çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışma, vatandaşlardan ve esnaftan tam not aldı.

Ankara’nın önemli ibadet noktalarından biri olan Hacı Bayram-ı Veli Camii çevresindeki cadde ve sokaklarda Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yenileme çalışmaları tamamlandı. Yürütülen çalışmalar kapsamında, cadde ve sokaklardaki taşlar tamamen yenilendi. İbadet için gelenlerin gönül rahatlığıyla hareket edebilecekleri bir alan yapıldı. Çevrenin ve şehrin dokusuna uyumlu bir şekilde yenilenen Hacı Bayram-ı Veli Camii çevresi, vatandaşlardan ve esnaftan tam not aldı.

haci-bayram-i-veli-camii.jpg

CADDE VE SOKAKLAR YENİLENDİ

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Daire Başkanlığı'nın Ulus'taki yenileme çalışmaları kapsamında, geçtiğimiz Aralık ayında başkentin önemli ibadet noktalarından birisi olan Hacı Bayram-ı Veli Camii çevresinde düzenlemeler başlamıştı. Ortalama 4 ay süren çalışmalar kapsamında, sokaklar ve caddeler yenilendi. Çevrenin peyzaj düzenlemesi yapılarak hoş bir görüntü elde edildi. Ayrıca vatandaşların oturup, dinlenebileceği banklar yapıldı. Aydınlatma sistemleri yenilenerek güvenli bir alan oluşturulurdu. Ayrıca caminin dış kısmında içerisinde Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresindeki yapılar hakkında bilgilerin yer aldığı tanıtım sütunları yerleştirildi. Titizlikle yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla, Hacı Bayram-ı Veli Camii daha estetik bir görünüme kavuştu.

haci-bayram.jpg

“GERİ DÖNÜŞÜ MUHTEŞEM OLDU”

Yenileme çalışmaları tamamlanan Hacı Bayram-ı Veli Camii çevresi, vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi. Yenileme çalışmalarının ardından çevrenin daha temiz ve düzenli bir görünüme kavuştuğunu dile getiren Hacı Bayram Esnafı Arif Tuncer, “Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresi vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılan bir yer. Özellikle Cuma günlerinin mübarek gün olması dolayısıyla da yoğunluk iki katına çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu yenileme çalışmaları yapılması gayet iyi oldu. Sonuçtan esnaflar olarak oldukça memnun kaldık. Yenileme çalışması yapılması esnasında toz, kir gibi sorunlar oluşsa da, geri dönüşü muhteşem oldu” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.