Hacı Bayram’da Gazze için Hayır Çarşısı kuruldu

Hacı Bayram’da Gazze için Hayır Çarşısı kuruldu

Hayrat İnsani Yardım Derneği, Hacı Bayram Camii’nde Filistinliler için Hayır Çarşısı açtı. Dernek yetkilisi Gülnur Açıkgöz, “Çarşıdan elde edilen kazancın tamamı Filistin’e iftar yemeği ve gıda kolisi olarak gidiyor” dedi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği, Hacı Bayram’da İsrail'in saldırıları altında hayatta kalma mücadelesi veren Filistin halkına destek olmak amacıyla Hayır Çarşısı açtı. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan Hayır Çarşısı’nda, Gazze halkının unutulmayacağı şekilde, Filistin temalı bardaklar, rozetler, anahtarlıklar, kitap ayraçları, stickerlar, çantalar, Ramazan günlükleri ve planlayıcıları satışa sunuldu. Hayır Çarsısı hakkında gazetemize bilgi veren Ankara Hanım Temsilcisi Gülnur Açıkgöz, “Hayır Çarşısı için hazırlığımızı aylar öncesinden yaptık. Kadınlarımızın yaptığı el emeği ürünleri burada satışa sunduk. Gönüllü arkadaşlarımızla beraber de burada satışları gerçekleştiriyoruz. Satışlardan elde edilen kazancın tamamı Filistin’e iftar yemeği ve gıda kolisi olarak gidiyor” dedi.

basliksiz-1.jpg

"HAZIRLIĞIMIZI AYLAR ÖNCESİNDEN YAPTIK"

Kurulan Hayır Çarşısı’nda hem Filistin ruhunu canlandıracak hem de Ramazan ruhunu, birliği ve beraberliği tekrar hissettirebilecek bir ortam oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Hayrat İnsani Yardım Derneği Ankara Hanım Temsilcisi Gülnur Açıkgöz, şunları aktardı:

“Hanımlarla haftanın belli günleri iyilik atölyesi adı altında toplanıyoruz. İçerisinde dikiş makinalarının bulunduğu büyük bir salonumuz var. Burada çantalar dikiyor, nakışlar işliyoruz. Makrome ve amigurami işleri yapıyoruz. Hanımlar burada hem sanatsal olarak bir şeyler yapmış oluyorlar hem de yaptıkları ürünlerin tamamı hayra gidiyor. Hayır Çarşısı için hazırlığımızı aylar öncesinden yaptık. Kadınlarımızın yaptığı el emeği ürünleri burada satışa sunduk. Gönüllü arkadaşlarımızla beraber de burada satışları gerçekleştiriyoruz. Çarşımızda özellikle Filistin temalı bardaklar, rozetler, anahtarlıklar, kitap ayraçları, Ramazan günlükleri, Ramazan planlayıcıları, stickerlar, çantalar yer alıyor.”

basliksiz-4.jpg

"YAPILAN YARDIMLAR GAZZE’YE ULAŞIYOR"

Açıkgöz, satışlardan elde edilen kazancın tamamının Hayrat İnsani Yardım Derneği vasıtasıyla Filistin’e gittiğini ve orada iftar yemeği ve gıda kolisi olarak dağıtımının yapıldığını belirtti. Hayır Çarşısı’nın da tamamen bu niyetle açıldığını ifade eden Açıkgöz, “Özellikle ‘Gazze'ye yardımlar nasıl giriyor?’ diye çok fazla soru geliyor. Hayrat İnsani Yardım Derneği, AFAD ve Kızılay koordinasyonunda bu yardımları Filistin'e, Gazze'ye kadar ulaştırıyor. Bu konuda çok soru sorulduğu için özellikle söylüyoruz” diyerek Gazze'ye yapılan yardımların ulaştığının altını çizdi.

basliksiz-3.jpg

"DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUYOR"

Açıkgöz, sözlerini şu cümlelerle tamamladı:

“Yapmış olduğumuz iş evet belki çok küçük, Gazze neticede çok büyük bir yer. Bizim yardımlarımız belki devede kulak kalabilir. Ama görüyoruz ki damlaya damlaya da göl oluyor. Biz niyet ettik ve bir işe giriştik. Bir şekilde bir adım atıyoruz. En azından ‘Filistin için ne yaptın? Gazze için ne yaptın?’ sorusuna cevap verebiliyoruz. Kalbimiz bu konuda rahat, onlar için çabalıyoruz, bir şeyler yapmış oluyoruz.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.