Hacı Bayram'ın ÇEVRESİ YENİLENİYOR

Hacı Bayram'ın ÇEVRESİ YENİLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında, Hacı Bayram-ı Veli Camii'nin alt kısmında kalan bölgede çevre düzenleme ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Ulus Tarihi Kent Projesi'nin en önemli etaplarından birisi olan Hacı Bayram-ı Veli Camii ve çevresi, proje kapsamında tarihi dokusuna uygun şekilde restore edilerek inanç turizminin merkezi haline getirildi.

Hacı Bayram-ı Veli Camisi ve çevresinin restorasyon çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlansa da bazı noktalarda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor. Hacı Bayram-ı Veli Camii’nin alt kısmında kalan bölge ve Şehit Keskin Sokak tarihi dokusuna uygun olarak yenileniyor. Proje kapsamında Hacı Bayram Camii sur duvarı da restore edildi.
Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede, 550 metrekare park düzenlemesi, Şehit Keskin Sokak’ın tamamında kentsel tasarım kapsamında 3 bin 400 metrekare yol düzenlemesi ve Gülbaba Sokak’ın başına da 21 araçlık kapalı otopark yapımının çalışmalarını sürdürüyor.

HAK ETTİĞİ GÜZELLİĞE KAVUŞTU

Yenileme çalışmalarıyla birlikte Hacı Bayram Cami'sinin ve çevresinin hak ettiği güzelliğe kavuştuğunu ifade eden vatandaşlar, "Ulus Ankara'nın en önemli noktalarından birisi. Ankara'nın tarihine ışık tutuyor. Hacı Bayram-ı Veli Camii’nin manevi ve dini açıdan önemli bir merkez. Yapılan çalışmalarla birlikte burası tarihi dokusuna uygun bir şekilde yenilendi. Bölgede bütün detayla düşünülmüş ve çok güzel bir şekilde uygulanmış. İbadethaneler genişletildi. Dükkanlar burada eskiden küçük ve harabe bir biçimdeydi.

Şimdi ise modern daha düzenli bir şekilde hizmet veriyor. Buradan yaşlılar engelliler düşünerek yürüyen merdivenler ve asansörler var bütün herkes artık rahatlıkla gelip burayı ziyaret edebiliyor. Şimdi de bölgede devam eden çalışmalar var. Bunlarda tamamladığın burası çok daha güzel olacak. Biz de vatandaşlar olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz." diye konuştu

ZİYARETÇİ AKINI 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun şekilde restore edilen ve yeraltına yapılan ek ibadet mekanlarıyla kapasitesi arttırılan Hacı Bayram Camiisi'ni vatandaşlar yoğun bir şekilde ziyaret ediyor. Roma döneminden kalma Augustus (Ogüst) Tapınağı ile birlikte hoşgörünün de temsil edildiği Hacı Bayram Camii’si, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı restorasyon çalışmalarının ardından yerli yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor. Daha önce kapalı mekanda toplamda 1800-2000 civarında cemaat alabilirken, restorasyondan sonra 4 bin 500 kişiye çıkan Hacı Bayram Camii’nde açık alanla birlikte aynı anda 10 bin kişi ibadet edebiliyor.


İBRAHİM ETHEM ÜNAL / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.