Hacı bayram'ın çocuk dilencileri

Hacı bayram'ın çocuk dilencileri

Başkent’te vatandaşların yoğun bir şekilde ziyaret ettiği Hacı Bayram Veli Camii'nde, yaşları 7 ile 12 arasında değişen çocuklar dilendirilerek istismar edilmeye devam ediyor.

Başkentte sayıları her geçen gün artan çocuk dilenciler, kimi zaman canlarını hiçe sayarak trafik akışının yoğun olduğu caddelerde kimi zaman ise insanların yoğun olarak gelip geçtiği noktalarda istismar edilerek dilendiriliyor. Ülkemizde adeta bir sektör haline gelen dilenciliğin önüne geçilemiyor. Ankara sokaklarında sayıları her geçen gün artan dilenciler, insanların duygularını sömürmek için yeni yöntemler denenmeye devam ediyor.

Vatandaşların yoğun bir şekilde ziyaret ettiği Hacı Bayram Veli Camii'nde, minik bedenlerine rağmen çocuklar dilendiriliyor.  Hacı Bayram Veli Camii'nde ve çevresinde alınan önlemlere rağmen dilenciler, çocukları kullanarak vatandaşlardan para istiyor. Zabıtalara yakalanmamak için sürekli hareket halinde insanların önünü keserek kimi zaman mendil satma bahanesiyle, kimi zaman ise karnının aç olduğu bahanesiyle duygu sömürüsü yaparak dilendiriliyor.

ÇIPLAK AYAKLA DİLENDİRİLİYOR

Ankara'nın birçok noktasında son dönemde özellikle çocukların kullanarak dilendirildiğini söyleyen vatandaşlar, "Bizde bu çocukların durumlarına gerçekten acıyoruz. Yani para versek kolay para kazanmaya bu çocukları alıştırıyoruz. Bu işi sürekli yapmaya başlıyor. Vermesek çıplak ayakla dilenen çocuk bile var burada. Kendimizi kötü hissediyoruz.

Belirtmeliyiz ki Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ve güvenlikler Hacı Bayram Veli Camii'nde dilencilere karşı her türlü önlemi almış. Çocukları istismar eden çeteler çocukları burada belli noktada dilendirmiyor. Çocuklar cami ve çevresinde insanların önüne geçerek para istiyor. Bilmiyoruz bu çocukları aileleri mi dilendiriyor başkalar mı. Yetkililerden beklentimiz kısa zamanda bunun önüne geçmeleri." diye konuştu.

MENDİL DEĞİL KALEM OLMASI GEREKİYOR

Çocukları bu şekilde dilenirken gördüklerinde vicdanen rahatsız oldukları dile getiren vatandaşlar, "Burada dilen çocukların hepsi okul çağında. Bu çocuklar yaz kış denilmeden ailelerin zoruyla dilendiriyor. Bu çocukların bulunması gereken yerler okulları.

Ellerinde mendil değil kalem olması gerekiyor. Çocuklar üzerinden para kazanan bu insanlara yazıklar olsun. Burada alınan önlemlerden dolayı çocukları kullanarak insanlardan para istiyorlar. Ben gördüm çocukları yaşça onlardan büyük bir şahıs yönlendiriyor. Kolay paraya alıştırmayalım bu çocuklara biz her para verdiğimizde bu çocukların sayısı artacaktır. Birde yakalandığında bu kişiler verilen cezalar caydırıcı olsun. Karakola götürüyor zabıta ekipleri kısa bir süre sonra elini kolunu sallayarak çıkıyorlar. "ifadelerini kullandı.    

İBRAHİM ETHEM ÜNAL  /  HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.