Hak-İş’ten kadına yönelik dev proje

Hak-İş’ten kadına yönelik dev proje

Hak-İş, çalışan kadınları ilgilendirecek dev bir projeye imza atıyor. İş hayatında cinsiyet ayırımcılığına son verecek ve kadının çalışma hayatındaki şartları iyileştirecek 'Kadın Dostu Hak-İş İş Yerlerini Belgelendirme Projesi' adı verilen çalışma için

SİNAN KAYA / HABERVAKTİM

Türkiye'nin en büyük konfederasyonlarından biri olan Hak-İş, kadın çalışanları çok yakından ilgilendirecek, iş yerlerinde kadın erkek eşitliğini sağlayacak ve iş hayatında kadın istihdamını arttıracak olan 'Kadın Dostu Hak-İş İş Yerlerini Belgelendirme Projesi' adı verilen dev bir projeye imza atıyor.

İŞ YERLERİNDE KADIN ERKEK EŞİT OLACAK
Kadınlara iş yaşamında büyük bir umut olacak proje olarak planlanan 'Kadın Dostu Hak-İş İş Yerlerini Belgelendirme Projesi' hakkında Habervaktim’e konuşan Hak-İş Kadın Komitesi Koordinatörü Fatma Yavuz, “Türkiye'de çok ses getirecek, iş yerinde rekabeti artıracak, kadınların daha sağlıklı bir şekilde çalışması ve iş hayatından kadın-erkek farkı ortadan kaldıracak bir proje olacak” dedi.

İLK OLARAK ANKARA VE İSTANBUL’DA BAŞLATACAĞIZ

‘Kadın Dostu Hak-İş İş Yerlerini Belgelendirme Projesi’nin Türkiye'de çok ses getireceğini ve geçmişte kadınlara yönelik yapılan ve eksik kalan çalışmaları telafi edecek bir projeye olacağını ifade eden Yavuz, “Kadın dostu iş yerleri oluşturmak için ilk olarak 9 sektörde faaliyet gösteren pilot bölge olarak belirlediğimiz kadın çalışanlarının yoğun olduğu Ankara ve İstanbul'daki 36 işletmeyi projeye dahil edeceğiz. 1 Ağustos'ta başlayıp 15 Eylül'de bitecek projede kriterlerimize uyan işyerlerini belgelendireceğiz ve bunları kamuoyuyla paylaşarak iş yerlerinin de yararına olacak bir çalışmaya imza atacağız. Bu şekilde projeye dahil olan iş yerlerine karşı toplumda pozitif bir algı oluşacak” diye konuştu.

KRİTERLERİMİZE UYAN İŞ YERLERİNİN PROFİLİ YÜKSELECEK

Projenin kriterleri hakkında bilgi veren Yavuz, “İş yerinde çalışan kadın-erkek sayısı ne kadar?  İş yerinde kadın sendika temsilci var mı? İş yerinde kreş var mı? İş yerinde emzirme odası var mı? gibi kadınların rahat çalışabilecekleri ve sorunlarını rahatça dile getirecekleri kriterler baz alacağız. Bu kriterlerimize uyan işyerleri bu projemizle kadın istihdamına yönelik teşvikler artacak, iş yerlerinde sosyal sorumluluk bilinci ile iş yerlerinde rekabet gücü artacak, iş yerinde sosyal diyalog düzeyinde kadın çalışmaları güçlenecek, işletmelerde kadın sayısı artacak, iş yeri kurullarında kadının temsili yükselecek, iş yerlerinde kadınların fiziki ortamları düzeltilecek. Bu şekilde kadınların rahatlıkla ve güvenle çalışabileceği iş yerleri profili oluşacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.