Hakan’lara sahip çıkılacak 

Hakan’lara sahip çıkılacak 

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, sokakta yaşayan kimsesizlerin misafirhane, otel ve pansiyonlara yerleştirilmesi için valiliklere talimat vermesi akıllara Hakan’ı getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, soğuk kış günlerinde sokakta yaşayan evsiz ve kimsesizlerin tek tek tespit edilmesi, bu durumdaki kişilerin kamu misafirhanelerine, buralarda yer olmaması durumunda ise otel ve pansiyonlara yerleştirilmesi için 81 ildeki valiliklere talimat vermesi akıllara Hakan’ın dramını getirdi.

HAKAN’IN DRAMI 
Sahipsiz ve bali çekme gibi kötü alışkanlıklar edinmiş olan Hakan Batu, yıllardır sokaklarda yaşıyor. Özellikle Ulus Anafartalar Caddesi'ni mesken edinmiş olan Hakan Batu’nun yaşamı kışın gelmesiyle çok daha zorlaştı.
Hakan Batu geçtiğimiz günlerde Anafartalar’da betonun üzerinde donmak üzereyken, esnafın yardımıyla kurtuldu. 

ÖLÜMDEN DÖNDÜ 
Hakan’ı hareketsiz bir şekilde beton zeminde yatarken gören bölge esnafı, önce öldüğünü sandı. Ardından henüz hayatta olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine hemen ambulans çağrıldı. Gelen ambulans görevlileri, elbiselerinin kirli, yırtık olması ve balici görüntüsünden dolayı “Biz bunu alamayız” deyip, olay yerinden uzaklaştı. 
Esnaf bunun üzerine başka bir ambulans çağırdı. Çevredeki polis memurlarının da devreye girmesiyle gelen ikinci ambulans Hakan’ı alarak, hastaneye götürdü. 

AİLESİ İSTEMİYOR
Hakan götürüldüğü hastanede gerekli tedaviyi gördükten sonra, çaresiz yeniden sokaklara döndü. Hastane yönetimi Hakan’ın babasını durumdan haberdar etmiş fakat baba “Üvey annesi evde istemiyor” gerekçesiyle, evine alamayacağını söylemişti. Öz anne ise “bakma güç ve imkanım yok” diyerek Hakan’a sahip çıkmıyordu. 

HAKAN BATU’LARA SAHİP ÇIKILACAK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, valilere gönderdiği talimat, yukarıda dramını hatırlattığımız Hakan Batu gibileri akla getirdi. 
Türkiye genelindeki tüm valiliklere, ağır kış şartlarında sokakta yaşayan evsiz vatandaşların barınma, temizlik, temel gıda ve giyim ihtiyaçlarının karşılanması için Kaya imzasıyla genelge yollandı. Bakan Kaya, "Soğuk kış günlerinde kimse sokakta kalmasın, herkes sıcak bir çatı altında olsun diye valiliklerimize genelge yolladık." dedi.

SICAK ÇATI ALTINDA OLACAKLAR
Türkiye'nin 81 ilinde sokakta yaşayan vatandaşların artık sıcak bir çatı altında olacağını belirten Bakan Kaya, şöyle devam etti: "Vatandaşlarımız sıcak bir çatı altında olacak, kimse sokakta kalmayacak. 81 ilde valiliklerimiz bunu uygulayacak. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerimiz ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızın ortak çalışmasıyla birlikte soğuk kış günlerinde sokakta kimse kalmayacak."

GEREKİRSE OTELE YERLEŞTİRİLECEKLER
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ayrıca şunları kaydetti: "Daha önceden valilikler, belediyeler, yerel ölçekte kısmi uygulamalarla ve imkanları el verdiğince bu durumdaki vatandaşlarımızın misafirhanelerde barınmalarını sağlıyorlardı. Bundan sonra 81 vilayetimizde soğuk kış günlerinde vatandaşlarımız misafirhanelerde, buralarda yer yoksa da otellerde barındırılacak." 

FEYZULLAH DOĞRU / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.