HAKKI BULUT’UN YILDIZI KAYDI

HAKKI BULUT’UN YILDIZI KAYDI

Geçmiş yıllarda yaptığı çalışmalarla Türkiye’deki müzik piyasasında büyük bir üne kavuşan ve onlarca ödüle layık görülen ses sanatçısı Hakkı Bulut, artık toplumca pek hoş görülmeyen pavyonlarda sahne almaya başladı.

SEVENLERİ PAVYONDA ÇIKMASINA TEPKİLİ
Hakkı Bulut’un Ankara’daki Çankırı Caddesi’nde bulunan bir pavyonda her gece sahne aldığı öğrenildi. Yıllarını arabesk müziğe vermiş Bulut’un ise eskiye oranla çok cüzi ücretlere pavyonda şarkı söylediği kaydedildi. Söz konusu mekan sahipleri de Hakkı Bulut’un artık pavyonda sahne aldığını afiş astırıp, radyolara reklam vererek duyurdu. Hakkı Bulut gibi bir sanatçının artık pavyonlarda sahne alması sevenlerini üzdü ve Bulut’a tepki gösterildi.
BÜYÜK SIKINTILAR YAŞADIK”
Hakkı Bulut’un maddi durumunun kötü olduğundan dolayı pavyonlarda çıktığı konuşuluyor. Bulut, maddi sıkıntılar çektiğini ve tüm parasını kaybettiğini söylemiş geçmişte şöyle bir açıklama yapmıştı: “Oğlumuz askerden geldikten sonra, Adana'da bir demir-çimento ticarethanesi açtım. Oğlumu da başına koydum. Malımızı çarçur etti. Konserlerin parasını hep o işe yatırıyordum. O zamanki parayla, 1 trilyon liraya yakın kaybettim. Büyük sıkıntılar yaşadık.”

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Geçmişte “Arabeskin Kralı” olarak anılan, yıllarca Türkiye’de büyük bir nam salan ve ekranlarda görmeye alışık olduğumuz ses sanatçısı Hakkı Bulut, müzik ve arabesk piyasasındaki itibarını iyice yitirdi.
TELEVİZYONLARDAN PAVYONLARA
Maddi durumu kötü olduğu öğrenilen 71 yaşındaki Hakkı Bulut’un artık ulusal müzik piyasasında tutunamadığı için Ankara’daki Çankırı Caddesi’nde bulunan bir pavyonda her gece sahne aldığı öğrenildi. Yıllarını arabesk müziğe vermiş Hakkı Bulut’un ise eskiye oranla çok cüzi ücretlere pavyonda şarkı söylediği kaydedildi. Söz konusu mekan sahipleri de Hakkı Bulut’un artık pavyonda sahne aldığını afiş astırıp, radyolara reklam vererek duyurdu. Sayısız esere imza atan ve çok sayıda ünlü sanatçı ile çalışıp müzik piyasasına onlarca yeni ses sanatçısı yetiştiren Hakkı Bulut’un bu hızlı düşüşüne sevenleri inanamadı.    
HAKKI BULUT’A SEVENLERİNDEN TEPKİ
Hakkı Bulut’un pavyonlarda şarkı söylemesine tepki gösteren sevenleri, “Hakkı Bulut bir ara ekranlardan inmezdi. Dile kolay tam 60 tane albüm çıkardı. Yüzlerce konser verdi. Bir zamanlar Türkiye’nin en iyisiyken şimdi pavyonda çıkmaya başladı. Hakkı Bulut’u pavyonlar gibi kötü mekanlarda görmek bizi gerçekten üzüyor. Pavyonların nasıl bir yer olduğunu herkes biliyor. Pavyon sahipleri bir de bu ‘Hakkı Bulut burada çıkıyor’ diye afiş yaptırmış. Biz bu şer yuvalarının kaldırılmasını istiyoruz. Bu kişilerde bu şekilde pavyonu cazip hale getirmeye çalışıyorlar” dedi.  “BÜYÜK SIKINTILAR YAŞADIK”
2012 yılında bir gazeteye röportaj veren Hakkı Bulut, maddi sıkıntılar çektiğini ve tüm parasını kaybettiğini söylemiş şöyle konuşmuştu: “Oğlumuz askerden geldikten sonra, Adana'da bir demir-çimento ticarethanesi açtım. Oğlumu da başına koydum. Malımızı çarçur etti. O zaman günde iki-üç konserimiz oluyordu. Konserlerin parasını hep o işe yatırıyordum. O zamanki parayla, 1 trilyon liraya yakın kaybettim. Büyük sıkıntılar yaşadık.”
BUNCA BAŞARI BOŞA GİTTİ
Yıldızı sönen Hakkı Bulut’un geçmişte yaptıkları çalışmalar şunlardır: 12 tane sinema filmi ve 60 albümü bulunmaktadır. 900 tane eseri vardır. Eserlerinin beste ve güftesi kendisine aittir. Defalarca ödüle layık görülmüştür. Yaklaşık olarak 250'ye yakın eseri başka sanatçılar tarafından seslendirilmiştir. Birçok ünlü ses sanatçısı ile çalışmıştır.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.