Halil İbrahim Yılmaz'dan belediye başkanlarına şeffaflık çağrısı

Halil İbrahim Yılmaz'dan belediye başkanlarına şeffaflık çağrısı

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, belediye başkan ve adaylarına şeffaflık çağrısı yaparak, mal varlıklarını açıklamalarını istedi. Yılmaz “Kendi hesabını veremeyen, kentin hesabını veremez“ dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisi ve eşi Nursen Yavaş'ın mal varlıklarını “Temiz ve şeffaf siyaset adına açıklıyorum“ notu ile birlikte göreve geldiği 2019 yılıyla karşılaştırmalı olarak açıkladı. Yavaş’ın mal varlığını açıklaması üzerine ülke gündeminde gözler belediye başkanlarına döndü. Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, konuyu gazetemize değerlendirdi. Halil İbrahim Yılmaz, “Bu şeffaflık Ankara Kent Konseyi’nin en büyük hayali. Şeffaflık olmadan olmaz“ dedi. Toplum bütçesini yöneten ve yönetmeye aday olan kişilerin mülkiyet anlamında özeli olmaması gerektiğini ifade eden Halil İbrahim Yılmaz, “Vatandaşların bütçesini yönetecek adaylar, mal varlığındaki gelişmelerden toplumu haberdar etmeli“ açıklamasında bulundu.

1-ara-baslik.jpg

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Hesap verebilirliğin olmadığı bir kentte, belediye bütçelerini yönetme talebini riskli bulduğunu belirten Halil İbrahim Yılmaz, “Milyar dolarlık belediye bütçelerinin, hesap verebilirliğin olmadığı bir kentte, yönetme talebini riskli buluyorum. Tüm belediye başkanlarına çağrım, kendi hesabını vermeyen kentin hesabını veremez. Kent konseyinin zaten ruhunda bu var. Bu yönde Mansur Bey’in tüm başkanlara öncü olduğunu düşünüyorum“ açıklamalarında bulundu.

2-ara-baslik.jpg

HESAP VERME MECBURİYETİ VAR

Yılmaz, toplum önünde olan ve toplumun bütçesini yöneten insanların kendi mülkiyetindeki her kuruşu vatandaşlara beyan etmesi gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Toplumun önüne çıkan insanların mülkiyet anlamında özeli olmamalı. Dolayısıyla topluma örnek olmalı ve mal varlığındaki gelişmelerden toplumu haberdar etmeli. Bu kişisel verileri koruma ile ilgili bir durum değil. 6 milyonun hukukunu, bütçesini ve vergisini kullanmak isteyen adayların vatandaşlara hesap verme mecburiyeti bulunuyor. Dolayısıyla kendi mülkiyetindeki 1 kuruşluk hareketi 6 milyonun bilme mecburiyeti var."

skype-lnk.jpg

BELEDİYECİLİĞİN RUHUNDA ŞEFFAFLIK VAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın mal varlığını kamuoyuna beyan etmesiyle ilgili de Yılmaz, “Mal varlığını beyan ettiği için Mansur Bey’e teşekkür ederim. Bu konuda Mansur Bey yapılması gerekeni yaparak bir öncü oldu. Sadece Ankara’ya değil tüm Türkiye’ye öncü oldu. Bu şeffaflık çağrısını çok değerli buluyorum. Belediyecilikte şeffaflık, yaratılacak olan spekülasyonların da önüne geçmektedir. Belediyeciliğin ruhunda şeffaflık bulunuyor“ dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.