HALİMİZ HALEP

HALİMİZ HALEP

Halep’teki saldırılar sonucu şehit olanlar için Hacı Bayram Cami’nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Suriye’deki masum halk için namaz sonrası dua edildi. “Halimiz Halep” diyen vatandaşlar mazlumların yanında olduğunu gösterdi.

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Suriye'nin Halep şehrinde bombalı saldırılarda şehit olanlar için Hacı Bayram Cami’nde Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri tarafından gıyabi cenaze namazı kılındı. Öğle namazının ardında kılınan namaza çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar “Halimiz Halep” diyerek bombaların hedefinde olan masun insanlara destek oldu.
BABASINI ARATMIYOR
Gıyabi cenaze namazının kılınmasının ardından Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu adına (İHH Ankara) Serkan Codal basın açıklaması yaptı. 2011 yılının mart ayından itibaren Suriye halkına büyük bir zulüm yapıldığını hatırlatan Codal,  “Babası Hafız Esed’den kalma bir miras gibi gördüğü Suriye toprakları ve halkı üzerinde her türlü tasarrufu yapabileceği vehmine kapılmış olan Beşar Esed, baskı, sindirme, işkence, tecavüz ve öldürme politikaları ile atasını aratmamıştır. Zulme sessiz ve seyirci kalınamayacağı bilinciyle hareket eden Suriye halkı yaklaşık altı senedir devam eden bu mücadelelerinde tarihinde belki de en ağır bedelleri ödemiş ve hala ödemektedir” dedi.
ACI BİLANÇO
Suriye’de savaşın acı bilançosu hakkında bilgi veren Codal, “Açıklanan resmi rakamlara göre bugüne kadar aralarında kadın ve çocuklarında olduğu çoğu sivil yaklaşık 470 bin insan katledilmiş, 1 milyon 900 bin kişi ise yaralanmıştır. Bu zulümden kaçarak başta Türkiye olmak üzere farklı ülkelere sığınan mültecilerin sayısı ise 5 milyon kişi civarındadır. Suriye içerisinde yer değiştirmek zorunda kalan insan sayısı ise 7 milyon kişi kadardır” diye konuştu.
KARDEŞLİK TESİSİ YENİDEN YEŞEREBİLİR
Yapılan zulmün tüm insanlığın gözü önünde cereyan ettiğini ve durum katliamlar karşısında BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi küresel güçlerin seyirci kaldığını kaydeden Codal, kardeşliğin yeniden tesisi şu önerilerde bulundu: “Bölgemizde yeniden huzur ortamının tesisi hiç şüphe yok ki; kardeşlik şuurunun yeniden tesisi, ortak bir siyasi aklın ve birliğin inşaası, dünyaya yüzlerce yıl şekil vermiş İslami eğitim modelinin yeniden tesisi - tedrisi ve dünyayı imar ve ıslah eden sanat anlayışının yeniden diriltilmesi ile olacaktır. Müslüman ilim ve siyaset adamları, arkasından milyonları sürükleyen cemaatler - hoca efendiler, vakıflar, dernekler ve dahi her bir müslüman kişi kuma gömülü başlarını dışarı çıkarmalı ve İslam'ın kuşatıcı adalet sisteminin yeniden tesisi için harekete geçmelidir.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.