Halk vergi borçları için kuyrukta

Halk vergi borçları için kuyrukta

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair 7020 sayılı kanun ile yürürlüğe giren vergi borcu yapılandırılmalarında son günün 30 Haziran olması nedeniyle Vergi dairelerinde kuyruk oluşmaya başladı.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın “Gelin Kolaylaştıralım” sloganıyla uygulamaya koyduğu bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7020 sayılı kanun kapsamında yapılan yapılandırma fırsatı için son gün 30 Haziran. Son günün yaklaşması sebebiyle işlerini son güne bırakmak istemeyen vatandaşlar Ulus’ta bulunan Veraset Ve Harçlar Vergi Dairesi’nde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar yoğunluk sebebiyle sistemde oluşabilecek aksaklıklar için yapılandırmayı son güne bırakmak istemiyor. Sağlanan ödeme kolaylığından memnun olan vatandaşlar, süre uzatımı olmayacağını duydukları için bir an önce borçlarını yapılandırmak istediklerini belirtti.

Neleri Kapsıyor

Yaklaşık 10 milyon vergi mükellefini ilgilendiren yapılandırmada süre uzatımı olmayacak. Kanundan; Maliye Bakanlığına olan vergi borçları, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına gümrük vergisi borçları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğüne ait kredi borçları olanlar yararlanabilecek. Ayrıca Maliye Bakanlığı açısından bakıldığında tüm vergiler, vergi cezaları, gecikme zamları ve faizleri yeniden yapılandırma kapsamında bulunacak. Trafik, askerlik, seçim, nüfus para cezaları, karayollarında usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları, öğrencilerin öğrenim kredisi borçları da kanun kapsamında yapılandırılabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) olan prim borçları ve buna bağlı idari para cezaları da kanun kapsamında yapılandırılabilecek.

Ödeme Kolaylıkları Var

Yapılandırılan tutarların ikişer aylık dönemler halinde 36 aya varan sürelerde taksitle ödenmesi,
- Peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %50 indirim uygulanması,
- Yapılandırılan borçların kredi kartı ile ödenmesi
-İnternet üzerinden ödeme kolaylığı
Gibi çok önemli imkânlar getirilmiştir.

Süre Uzatımı Yok

Başvuruların Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi üzerinden,
- Bağlı bulunulan vergi dairesine şahsen veya posta yoluyla
30 Haziran 2017  tarihi akşamına kadar yapılması gerekmektedir.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.