Hamamönü'ne yoğun ilgi

Hamamönü'ne yoğun ilgi

Başkent’in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Hamamönü bölgesi, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.  

Başkent’in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Hamamönü bölgesi, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.  

Başkent’in gözde tarihi ve turistik yerlerinden Hamamönü ve Hamamarkası’na havaların ısınmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilgisi artmaya başladı. Tarihi sokaklarda gezinen turistler, çok sayıda fotoğraf çektirerek anılarını ölümsüzleştiriyor. Ziyaretçiler başta Tacettin Dergahı ve Camisi ile Mehmet Akif Ersoy Evi Müzesi’ni gezerek, restore edilen geleneksel Ankara evlerinin içerisindeki kafe ve restoranlarda dinleniyor. Gezilerine devam etmek isteyenler bu adreslerin ardından rotayı daha sonra bir başka tarihi mekan olan Ankara Kalesi ve çevresine çeviriyor. 

whatsapp-image-2019-04-15-at-11.38.43-001.jpeg

ÖĞRENCİLERİN ADRESİ KİTAP KAFELER

Ders çalışmak için hafta sonlarında Hamamönü’ne gelen üniversitelilerin en çok tercih ettiği mekanlar kitap kafeler. Çay, kahve eşliğinde derslerine çalışan öğrenciler birbirleriyle sohbet etme imkânı da buluyor. Gazetemize konuşan öğrenciler, “Fiyatlar çok uygun. Sessiz sakin bir ders çalışma ortamı sağlıyor. Sohbet edebiliyoruz alışveriş merkezinden çok daha iyi bir konumu var” ifadelerine yer veriyor.  

MÜZELERE YOĞUN İLGİ

Hamamönü’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Müze Evi’de turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden birisi. Mehmet Akif’e ait bu tarihi mekan aynı zamanda İstiklal Marşı’mızın da yazıldığı nokta olması sebebiyle ayrı önem taşıyor. Onun dışında Tacettin Dergâhı Camii de gerek mimari yapısı gerek tarihi ile önemli inanç turizmi merkezlerinden birisi konumunda yer alıyor. 

whatsapp-image-2019-04-15-at-11.38.46-(1).jpeg

TARİHİ EVLER VE RESTORANLAR

Altındağ Belediyesi’nin yapmış olduğu restore çalışmaları sonrasında turizme kazandırılan Hamamönü’nde özellikle geleneksel evler fotoğraf meraklılarının ilgi odağı oluyor. 7’den 70’e herkesin geldiği bu noktada vatandaşlar tarihi evlerin giriş kapılarında, merdivenlerinde ve sokak aralarında fotoğraf çekiniyor. Tarihi evlere kurulu restoranlarda oturan vatandaşlar, “Mekanlarda tarihi doku var, hissiyat var. Yemek yerken aynı zamanda dinleniyorsunuz. Şehrin stresli kasvetli ortamını burada görmüyorsunuz” ifadelerine yer veriyor. 

whatsapp-image-2019-04-15-at-11.40.49.jpeg

BİR YENİ PARK DAHA

Geçtiğimiz günlerde Altındağ Belediyesi, Hamam arkası Bosna Hersek Kardeşlik Çeşmesi Meydanı’nın arkasına yeni bir yeşil alan daha kazandırdı. Özellikle Hamamönü’nden Ankara Kalesi’ne gidiş noktasında bulunan park yorulanlara dinlenme yeri görevi yapacak. 

whatsapp-image-2019-04-15-at-11.38.47-(1).jpeg

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM 

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.