HAMOY’da halk bilimcilere ödüller verildi

HAMOY’da halk bilimcilere ödüller verildi

Halk Müziği ve Oyunları Araştırma Eğitim Gençlik Derneği tarafından, halk bilimine hizmet etmiş 10 duayen isme “Halk Bilimi Ödülü” verildi.

HAMOY Türk Halk Müziği Yetişkinler Korosu, Şef Veli Mavili yönetiminde törene yurdun çeşitli yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan bir konser gerçekleştirdi. Davetlilerin duygusal anlar yaşadığı konserde söylenen türküler büyük beğeni topladı.

Ankara’daki Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde düzenlenen törende Ahmet Mortaş, Fatih Çinioğlu, Hafız Rıza Yağız, Doç. Dr. Hüseyin Yaltırık, Namık Kemal Bilgin, Maksut Koca( Âşık Feryadi), Prof. Dr. Nevzat Gözaydın, ODTÜ/THBT, Radyo Avrasya Türk ve Uğur Kavas’a ödülleri taktim edildi.

3-001.jpg

ANADOLU’NUN MAYASINDA VAR

HAMOY’un kuruluşunun 50. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende HAMOY Başkanı Abdullah Gündüz, “Ödüle layık bulduğumuz ustalarımız, Anadolu insanının kimlik ve karakterini belirleyen değerlere çok büyük emek verdiler. Onların halk bilimine sağladıkları destek ve katkılar asla unutulmayacaktır.” dedi. Ödüllerin her yıl farklı halk bilimcilerine dağıtılacağını da söyleyen Gündüz, “HAMOY olarak 2014 yılında başlattığımız ve her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz ‘Halk Bilimi Ödülleri’ni bundan sonra da titizlikle sürdüreceğiz. Çünkü birlik olmak Anadolu insanının mayasında vardır.” İfadelerinde bulundu.

Ödül töreni yapılan teşekkür konuşmaları ve ödül taktiminin ardından sona erdi.

Mikail Karaman/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.