Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün restore edilmesi için harekete geçildi

Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün restore edilmesi için harekete geçildi

Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün restore edilmesi için harekete geçtiklerini belirterek “Söz veriyoruz, Köy Enstitüleri’ni tekrar faal hale getireceğiz. Burası Türkiye’nin umudu olacak” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarih kokan bir projeye imza atıyor. Elmadağ'da uzun yıllardır atıl durumda olan ve Türkiye'nin eğitim mirası olarak kabul edilen Hasanoğlan Köy Enstitüsü, yeniden hayata döndürülüyor. İçerisinde müzik okulu, amfi tiyatro, müze yapıları, hamam ve ahşap atölyesinden oluşan Köy Enstitüsü Ankara'nın kültürel ve eğitim alanındaki mirasına değer katmayı hedefliyor.

5.jpg

BAŞKAN SÖZ VERDİ

Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün restore edilmesi için harekete geçtiklerini belirterek, “Hasanoğlan Köy Enstitüleri Elmadağ’a kalmış en büyük miras. Biz tadilat ve restorasyon iznini aldık. Milli Eğitim Bakanlığı 3 yıl önce iznimizi iptal etti. Kendilerinin yapacaklarını söylediler. 3 yıldır bir tane çivi dahi çakılmadı. Şimdi binalarımız daha kötü hale geldi. Ancak biz söz veriyoruz, asla vazgeçmeyeceğiz. Köy Enstitüleri’ni açık hava müzesine dönüştürene kadar, tekrar amacı doğrultusunda kullanılacağı zamana kadar uğraşmaya devam edeceğiz. Söz veriyoruz burayı faal hale getireceğiz. Burası Türkiye’nin umudu olacak” diye konuştu.

2-001.jpg

MANSUR YAVAŞ SAHİP ÇIKIYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet tarihinin en önemli eğitim kurumlarından biri olan Köy Enstitüleri'ne sahip çıktıklarını belirtti. Belediye Meclisinde alınan kararla birlikte Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nü tarihi dokusuna uygun şekilde restore etmek için proje çalışmalarına başlandı.

3.jpg

EĞİTİM MİRASI KORUNACAK

Restorasyon çalışmalarını yürütecek olan Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, projenin detayları hakkında bilgi verdi. Türkiye'de Köy Enstitülerinin kuruluş tarihine atıfta bulunan Ödemiş, Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nün önemine vurgu yaparak, geçmişteki eğitim mirasını gelecek nesillere aktarmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

6.jpg

DÜNYA HAZİNESİ

Elmadağ’da Başkan Adem Barış Aşkın ile buluşan eski CHP milletvekili Yıldırım Kaya ise şöyle konuştu:

“Ben bir eğitimciyim. Türkiye Büyük Millet Meclisinde Köy Enstitüleri meselesine defalarca gündeme getirdim. Adem Başkan ile defalarca konuştuk. Başkan, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nü yeniden Türkiye’nin umudu haline getireceğim dedi. Tüm engellemelere rağmen ısrarını sürdürdüğünü biliyorum.

Dünya hazinesi burada yatıyor. Hazineyi yeniden hem Elmadağ’a hem de Ankara’ya kazandıracağınızdan eminiz. Köy Enstitüleri’nin yeniden ayağa kalkmasını istiyorsanız, Elmadağ’da tanıdığınız kim varsa Adem Barış Aşkın için destek isteyelim. Daha sonra da başkanımıza Köy Enstitüsü için taleplerimizi ileteceğiz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.