Hastane Önünde Altın Dolandırıcılığı

Hastane Önünde Altın Dolandırıcılığı

İnsanlarımızın vazgeçilmez ziynet ve yatırım aracında kullandığı altın dolandırıcılığına dikkat edin. Hastane önlerinde duygu sömürüsü yaparak vatandaşları kandıran dolandırıcıların hedefinde Anadolu’dan hastanelere gelerek şifa arayan garibanlar var. Ank

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM   

 

Ankara Kuyumcular Ve Saatçiler Odası Hasan H. Çavuşculu Ankara’da hastane önünde altın dolandırıcılı yapıldığını öne sürdü. Hastane önlerinde duygu sömürüsü yaparak vatandaşları kandıran dolandırıcıların hedefinde Anadolu’dan hastanelere gelerek şifa arayan garibanlar var. Sahtekârların duygu sömürüsü yaparak vatandaşları kandırdığını söyleyen Çavuşculu Ankaralıların bu sahtekarlara tamah etmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Çavuşculu paravan dükkânlar açarak kuyumculuk yaptığını iddia eden sahtekârlarda olduğunu ifade etti.    

TAMAHKÂR VE SAHTEKÂR BULUŞUYOR

Hastane önlerinde kar edeceğim diyerek satılan altınlara karşı uyarıda bulunan Çavuşculu sahte altın satanların “sıkıştım acil para lazım, bu bilezik 2 bin lira, bana 500 lira ver satayım” diyerek vatandaşları kandırdığını belirtti. Altın alan kişinin hastası olduğunu ve paraya ihtiyacı olduğunu kar edeceğini sanarak aldığını belirten Çavuşculu “Tamahkâr ve sahtekâr buluşuyor. Ertesi gün kuyumcuya gidiyorlar altın değil. Mesela altın kaplama diyerek saat satıyorlar hastanelerin önünde, acil ihtiyacım olduğu için yarı fiyatına satıyorum diyerek vatandaşları kandırıyorlar” dedi.

DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPARAK SAHTE ALTIN SATIYORLAR

Hastane önünde duygu sömürüsü yapılarak insanların kandırıldığını söyleyen Çavuşculu, “Hastane civarlarında, kalabalık yerlerde genelde sahte altın satıyorlar. Askerden geldim param kalmadı veya hastamıza kan lazım diyerek duygu sömürüsü yaparak sahte altını satıyorlar. Alanlarda kardeşim git kuyumcuya, saatçiye sat demiyor. Alan kişide tamah ediyor biraz kar edecek ya. Yapılan duygu sömürüsünün arkasında sahtekârlık var” diye konuştu.

PARANIZ VARSA GÜVENDİĞİNİZ YERDEN ALIN

Sahte kuyumcularında olduğunu söyleyen Çavuşculu, “Kuyumcu dükkânı açarak sahtekârlık yapanlar ise vatandaşa altının gramı 95 liraysa ben sana doksan liradan vereyim diyor. Ancak hiçbir kuyumcu bu ücrete veremez çünkü 90 liraya kendisi alıyor. Vatandaş geziyor dolaşıyor o fiyata başka bulamayınca o kuyumcuya gidiyor. Kuyumcuda şimdi elimde altın yok sen parayı bırak ben sana yaptırayım diyerek vatandaşı kandırıyor. Alan kişide kuyumcu zannediyor aldığı kişiyi, tabi bizim sektörümüz güvene dayalı bir iş olduğu için parayı bırakıyor. Vatandaşlarda bunlara tamah ediyor. Paranız varsa güvendiğiniz yerden gidin altınınızı alın para bırakıyım sonra alıyım diye bir durum olmaz. Bunlar vatandaşlardan parayı alıp dükkânı kapatıp gidiyor. Yoksa yeri yurdu belli olup ta böyle bir şey yapan hiç daha olmadı” açıklamalarını yaptı.

 

       

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.