Hatay'da enkazdan çıkarılan araçlar felaketi göz önüne serdi

Hatay'da enkazdan çıkarılan araçlar felaketi göz önüne serdi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin neden olduğu yıkımın sonucunda Hatay'da enkaz altında kalan araçların götürüldüğü araba toplama alanları "araba mezarlığı"nı andıran görünümüyle felaketin boyutlarını gözler önüne koyuyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği illerden Hatay’da enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken yıkıntıların kaldırılmasıyla molozların altından araçlar çıkarılmaya devam ediliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Trafik Vakfı tarafından Türkiye’nin birçok yerinden görevlendirilen yaklaşık 60 ekiple beraber hurda araçların bulunduğu enkazlar kaldırılıyor. Ekipler, plaka ve şase numaralarını kayıt altına alarak çekicilerle çıkarılan araçları şehrin 3 noktasına kurulan alanlara getiriyor. Kırılan camlar, kopan motorlar ve tekerler, ezilmiş görüntüleriyle "araba mezarlığı"nı andıran otomobil, motosiklet ve kamyonetin bulunduğu alanlar, depremlerin yol açtığı yıkımı gözler önüne seriyor. Araçlar sahiplerine ya da yasal mirasçılarına teslim ediliyor.

Bitlis'ten araç çekmek için görevlendirilen Osman Özcan, 10 gündür bölgede çalıştığını söyledi. Kendi ekiplerinin günde yaklaşık 10 araç çektiğini aktaran Özcan, "Enkaz altında kalan araçlar çıkartıldığında yeri, konumu bize söyleniyor. Aldığımız aracın plakasından, yoksa motor şase numarasından sahiplerini tespit ediyoruz." diye konuştu.

Özcan, hurda araçları aldıkları adresleri kaydettiklerini belirterek, "Sahibi ya da yasal mirasçıları da gelip buradan alıyorlar." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.