Havalar Soğudu Isıtıcılar Gün Yüzüne Çıktı

Havalar Soğudu Isıtıcılar Gün Yüzüne Çıktı

Havaların soğumasıyla birlikte elektrikli ısıtıcılara ilgide hareketlilik başladı. Isıtıcı kullanacaklar, alacağınız ürünlere dikkat edin.

Elektrikli ısıtıcı satışı yapan firmalar havaların aniden soğuması ile birlikte tüketicilerden gelen taleplerin arttığını belirtirken, fiyatları 70 ile 400 lira arasında değişen ısıtıcılar vatandaşın tercih ettiği ısınma yöntemlerinden biri haline geldi.

Vatandaş daha avantajlı buldu

Aniden düşen hava sıcaklıkları ile birlikte kombilerinin düğmesini açmak istemeyen vatandaşlar çareyi elektrikli ısıtıcılarda buldu. Kombi bakımlarını yaptırmayan ve henüz soğuk havaların başlarında olmamız nedeniyle elektrikli ısıtıcı kullanmayı daha avantajlı bulan vatandaşlar tercihlerini bu yönde kullandı.

Fiyatları 70 ile 400 lira arasında

Fiyatları 70 ile 400 lira arasında değişen elektrikli ısıtıcıların fiyatları modellerine göre farklılık gösteriyor. Her bütçeye uygun ısıtıcı bulunması ise vatandaşların tercih sebeplerinden biri haline getiriyor. Vatandaşlar, kombiyi çalıştırıp tüm evi ısıtana kadar bu havalarda elektrikli ısıtıcılar ile sadece oturdukları odayı ısıtmayı daha ekonomik buluyor. En çok tercih edilen yerler arasında ise ev, büro ve iş yerleri yer alıyor. 

Elektrik tüketimine dikkat edin

Uzmanlar ise aşırı elektrik tüketimi konusunda vatandaşları uyarıyor. Maddi açıdan kar elde edelim derken faturaların kabarık gelmesi ile tüketimin fazla olabileceğine dikkat çekiyor. Bu dönemde önerilen elektrik ısıtıcılarının kış aylarında aşırı elektrik tüketimine neden olduğu için önerilmediğini belirten uzmanlar, ısıtıcıların performans katsayısı göz önünde bulundurularak kullanılmasını tavsiye ediyor.

Enerji tasarrufu özelliği olmalı

Elektrik tüketimini azaltmak için kullanılan cihazların enerji tasarrufu özelliği olması gerektiğini ifade eden uzmanlar, bu önerilerin dikkate alındığında faturalarda gözle görülebilen karlar elde edile bilineceğini belirtiyor.

Yalıtım mutlaka yapılmalı 

Uzmanlar evlerin daha iyi ısınması ve yakıt ve elektrik tüketiminin en aza indirgenmesi için altın önerilerde bulunuyor. Uzmanlar, bina duvarlarına yalıtımın mutlaka yapılması gerektiğini, pencerelerin çift camlı ve yalıtımlı olmasını, evlerin nemlendirilmesi ve kapıların hava sızdırmazlığı kontrol edilmeli ve cihazların enerji tasarruf özelliği olması gerektiğini belirtiyor.

Yangına karşı dikkatli olunmalı

Aşırı yüklenme sonucunda elektrik kontağından oluşabilecek yangınlara karşı vatandaşı uyaran uzmanlar, ısıtıcıları sürekli çalıştırmak yerine ara ara çalıştırmayı tavsiye ediyor. Özellikle gece uyurken açık bırakılmaması konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, cihazların konulduğu yerin düz olması herhangi bir devrilme riski oluşturmayacak zeminlere kurulması ve devrildiğinde otomatik olarak kapanan cihazlar kullanılmasını tavsiye ediyor.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.