Haydi ‘Namazda Buluşalım’

Haydi ‘Namazda Buluşalım’

Diyanet’in de teşvikiyle devam eden anlamlı proje hakkında gazetemize bilgi veren Çankaya Müftüsü Hamdi Gevher, “Cemaatimizin sabah namazına gelmelerini arzuluyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Gelin namazda buluşalım” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın teşvikiyle devam eden ‘Sabah Namazı Buluşmaları’ etkinlikleri kapsamında Çankaya Müftüsü Hamdi Gevher gazetemize bilgi verdi. Etkinliğin kaynağı, amacı ve program akışı hakkında bilgi veren Gevher tek gayenin vatandaşı namaza özendirmek ve bu vaktin bereketinden faydalandırmak olduğunu vurguladı. Şuanda aktif olarak iki büyük camide etkinliğin devam ettiğini ve diğer mahalle camii cemaatinin de kendi aralarında anlaşarak bu programları yerine getirdiğini söyledi. 

Cemaatimizin sabah namazına gelmelerini arzuluyoruz

Müftü Gevher, “ Güzel dinimizi nasıl yaşayacağımızı öğreten sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) in o güzel sözlerini kaynak alarak ‘ Sabah namazını eda edenler Allah’ın emanetindedir ’. Biz de bu Hadis-i Şerifin gerçekleşmesi ve seher vakti feyzinden, bereketinden tüm inananların faydalanabilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığımızın teşvikiyle göreve başladığımızdan bu yana devam ettiriyoruz. Mahalle camilerimizde de ve büyük camilerimizde de var. Cemaatimizin sabah namazına gelmelerini arzuluyoruz bunun için sabah namazı tesbihatı yapıyoruz ”dedi.

Duaların Kabul Olduğu Bereketli Dakikalar 

Programın içeriği ve düzeni hakkında da bilgi veren Gevher, “Ezan okunduktan sonra Kuran-ı Kerim okunuyor daha sonra namazımızı eda ediyoruz sonra tesbihat bölümü ve akabinde kısa bir hadis sohbeti yapıyoruz. Böylelikle sabah namazımızı ve seher vaktini değerlendirmeye çalışıyoruz. En son olarak cemaatimize süt, çorba, poğaça gibi ikramlarımız oluyor. Etkinliği yapmamızda ki tek gaye bu bereketli ve duaların kabul olduğu dakikalardan cemaatimizin de faydalanmasını sağlamak ve insanlarımızı camiye özendirebilmek ” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.