‘HAYIR ÇARŞISI’ yardıma muhtaç ailelerin umut kapısı oldu

‘HAYIR ÇARŞISI’ yardıma muhtaç ailelerin umut kapısı oldu

Hayat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Balgat’ta açılan “Hayır Çarşısı” yardıma muhtaç ailelerin umut kapısı oldu.

Ülkelerinde yaşadıkları sıkıntılar nedeni ile yurtlarını terk etmek zorunda kalan muhacir ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Hayat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürüyor. Açtığı hayır çarşısı ile yüzlerce ailenin umut kapısı olan dernek aile ve çocukların yüzündeki tebessümü ilham kaynağı olarak alıyor.

Yardıma muhtaç aileler umutlu

Ülkelerindeki savaş nedeni ile yurtlarını terk etmek zorunda kalan ihtiyaç sahipleri ile yerli ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan Hayat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Balgat’ta açtığı hayır çarşısı ile yüzlerce ailenin yardımına koşuyor. En son yapılan yardım paketleri ile 1000 aileye ulaşan hayır çarşısı ise tamamen gönüllü çalışanlardan oluşuyor. Gönüllü çalışanların hayır işlemek için adeta yarıştığı çarşıdan ise yardıma muhtaç aileler umutlu olduklarını belirtiyor.

Yalnız ve zor durumda bırakmayacağız

Hayat Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yetkilisi İsmail Doğrulu ise yapılan yardımların devam edeceğini belirterek, kayıt altına aldıkları muhacir ailelere ellerinden gelen yardımı sunacaklarını ifade etti. Doğrulu, “Muhacir kardeşlerimiz bizlerin misafiridir ve Allah’ın bizlere emanetidir. Bu yüzden elimizden geldiğince onlara yardım elimizi uzatacağız. Aynı dine mensup olan kardeşlerimizi yalnız ve zor durumda bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.

1000’den fazla aileye ulaştık

Muhtaç ve zor durumda olan tüm ailelere ulaşmayı hedeflediklerini belirten Doğrulu, “Hayırsever kardeşlerimiz bizlere ne ulaştırırsa onu biz ailelere teslim ediyoruz. En son hayırsever bir kardeşimiz temizlik ve hijyen paketleri ulaştırdı. Biz şimdiden 150 den fazla aileye bu yardım paketlerini ulaştırdık. Son 2 ay içerisinde ise 1000 den fazla aileye ulaştık. Aynı paketi her aileye bir defaya mahsus veriyoruz. Çünkü müracaatlar devam ediyor. Yardıma muhtaç çok sayıda ailemiz ve kardeşlerimiz var. Allah’ın izni ile elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Hayır sahibi insanlar duyarlı olsunlar

Yaklaşan kış ayları ile birlikte yardıma muhtaç ailelerin en çok gıda ihtiyacı olduğunu belirten Doğrulu, gazetemiz aracılığı ile hayırseverlere çağrıda bulundu. Doğrulu, “Gıda konusunda eksiğimiz var. Özellikle bu aylarda ailelerin gıda ihtiyacı artıyor. Hayır sahibi vatandaşlarımız yardımda bulunsunlar. Özellikle gıda sektöründe olan hayırsever vatandaşlarımız bu konuda hassas davransınlar ve duyarlı olsunlar. ” şeklinde konuştu.

Sadece muhacirlere yönelik değil

Ellerindeki yardım malzemelerin bitimine kadar dağıtılacağını söyleyen Doğrulu, yardım paketlerinin yanı sıra ihtiyaç sahiplerinin giysi ve ayakkabı gereksinimlerini de karşıladıklarını ifade ederek yapılan yardımların sadece muhacirlere yönelik değil kendi vatandaşlarımıza da yönelik olduğunun altını çizdi. Yardım yapılan ailelerin Suriyeli, Somalili, Afganistanlı, Pakistanlı, Özbekistanlı ve Türkler olmak üzere birçok Müslümandan oluştuğunu belirten Doğrulu, “Herkesin eşit şartlarda faydalanması için elimizden geleni yapıyoruz. Buradaki amaç yardıma muhtaç olan ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak.” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.