Hayır Dağıtan Dükkan

Hayır Dağıtan Dükkan

Suriye’den kaçarak ülkemize sığınan ve sayıları her geçen gün artan mültecilere Başkent'te 2 yıl önce kurulan bir mağaza umut oluyor. Havaların soğuduğu şu günlerde sarılacak bir battaniye, giyecek yırtık bir elbise dahi bulamayan ihtiyaç sahibi mültecile

              

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Türkiye’nin çeşitli yerlerine dağılan Suriyeli, Iraklı mülteciler yaşadıkları yerlerde büyük bir yaşam savaşı verseler de ülkemizdeki yardımseverler sayesinde birazcık olsun eksikleri giderilip yüzleri gülüyor. Canını dişine takarak muhtaç olan mülteci ailelere yardım elini uzatmaya çalışanların son örneği ise Ankara’da görüldü.
MÜLTECİLERE UMUT KAYNAĞI
Saadettin Karagöz adındaki emekli bir hayırsever, pazarcılık yapan oğullarıyla el ele vererek mültecilerin çoğunlukta olduğu Altındağ’a bağlı Hasköy bölgesinde boş bir dükkanı kiralayarak ihtiyaç sahibi mülteciler için bir yardım mağazası açtı. Yine kendisi gibi yardımseverlerin katkılarıyla sürekli içi eşya ile doldurulan mağaza bölgedeki tüm mağdur mültecilerin umut kaynağı oldu. Mağazaya giden ihtiyaç sahibi mülteciler, bir insanın ve bir evin ihtiyaçlarını karşılayacak tüm malzemeleri orada bulabiliyor ve ücretsiz alabiliyor. Mağazada her gün deyim yerindeyse kuyruk oluyor.  
450 AİLEYE ULAŞTI
Karagöz, bu mağazanın iki yıllık bir serüveninin olduğunu belirterek kuruluş hikayesini şöyle anlattı: “Kocası olmayan 5 çocuklu mülteci bir anne Hasköy’de ev bulamayıp günlerce dışarıda yatmıştı. Bizim de vicdanımız bu duruma razı gelmedi. Onlar için harabe bir evi onardık gerekli yardımları yaparak içine oturttuk sonra bir kişi daha yardıma geldi sonra başka biri daha derken böyle devam etti. Mülteci kardeşlerimiz ‘yardım eden amca’ diye sürekli bize buluyordu. Biz de eşin dostun desteğiyle bu yardımları sürdürme kararı aldık. İki yıl önce bir aile başlayan yardım hareketi insanlarımızın takviyesiyle şimdi 450 aileye ulaştı.”
EN BÜYÜK İHTİYAÇ ÇOCUK BEZİ VE BATTANİYE
Bu yardım mağazasına katkıda bulunmak isteyen tüm Ankaralılara seslenen Karagöz, “Kullanılabilecek tüm ikinci el eşyaları bize getirirseniz bir garibanı sevindirmiş olacaksınız. Şuanda en büyük ihtiyaçları bir evde en az 5 bebek olduğu için çocuk bezi ve kış geldiği için battaniye” dedi. Yardım mağazasının bir başka özelliğine de değinen Karagöz, mağazanın içinde sağlık imkanı da sağladıklarını, hastaları muayene eden doktorların ise yine Suriye’deki savaştan kaçarak gelen kişilerden olduğunu kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.