Hayırlarımızı 12 Aya Yaymalıyız

Hayırlarımızı 12 Aya Yaymalıyız

Ramazanda maneviyatın artmasıyla yardımlarında arttığını belirten Sadaka Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Doğrul, “Yardımlarımızı sadece Ramazan’da sınırlandırmak doğru değil” dedi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ramazan aylarında yardımların artmasını Habervaktim’e değerlendiren Sadaka Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Doğrul, “Yardımlarımızı sadece Ramazan’da sınırlandırmak doğru değil” dedi. “Ramazandan önce ve Ramazandan sonra aç ve yoksul insanlar yok mu” şeklinde konuşan İsmail Doğrul, sadece yardımların sadece Ramazan’da değil yılın her zamanında yapılmasının doğru olduğunu söyledi.

MANEVİYATIN ARTIŞI YARDIMLARI ARTTIRIYOR

Maneviyatın Ramazan’da artmasıyla birlikte yardımlarında arttığını ifade eden İsmail Doğrul, “Yardımlaşmak sadece Ramazan’a mahsus olmalı ancak ülkemizde Ramazan’ın getirmiş olduğu maneviyatın zenginliği yardımlaşma ve dayanışmayı daha da arttırıyor. İnsanlar Ramazanda tutmuş oldukları oruçla beraber bir manevi hazla ve aç kalmanın ne demek olduğunu anlama fırsatı doğuyor. Allahu Teâlâ'nın orucu farz kılmasının sebeplerinden bir tanesinin de açın halinde anlamamız olduğunu düşünüyorum. Rabbim bize açlığı tattırıyor ki; aç kalmanın ne demek olduğunu anlamamız için” diye konuştu.

AÇLIĞIN VE YOKSULLUĞUN SONU YOK

Yoksulluk ve açlık çeken insanların her zaman yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Doğrul, “Allah’ın bize farz kıldığı orucun başlangıç ve bitişi var ama yokluk, açlık çeken insanın başlangıcını ve bitişini Allah biliyor. Ne kadar yokluk çekecekler biz bilemeyiz ama 30 günü bile çoğu insan iple çekiyor bitmesi için. Peki, aylardır açlık, yokluk çeken insanın hali nice olur. O nedenle ne yapmak gerekiyor, Allahu Teâlâ'nın bize vermiş olduğu fırsattan faydalanıp Ramazanı fırsata çevirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

YARDIMLARIMIZI YIL İÇİNE YAYALIM

“Yardımlarımızı sadece Ramazan’da sınırlandırmak doğru değil” diyen İsmail Doğrul, “Bizim insanımızda maalesef böyle bir adeti var, zekat, fitre ve sadaka Ramazan ayında veriliyor. Ramazandan önce ve Ramazandan sonra aç ve yoksul insanlar yok mu? Bu neye benziyor biliyor musunuz; bir hanım efendinin camiye girerken başını kapatıp girmesi camiden çıkarken de başından başörtüsünü çıkartıp çıkmasına benziyor. Peki, tövbe haşa caminin içerisinde Allah varda caminin dışarısında Allah yok mu” dedi.    

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.