Hayırlı Nesiller İçin Hayırlı Proje

Hayırlı Nesiller İçin Hayırlı Proje

Öğrencilere Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in sevgisini aşılamaya çalışan Asfa Ferda Koleji, örnek bir projeye imza attı. ‘Hayırlı Nesilleri’ yetiştirmek için yola çıkan ve bu yolda birçok özgün projelere imza atan kolej, ‘Önce Namaz’, ‘İlla Edep’, ‘Bağ

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Asfa Ferda Koleji, örnek bir projeye imza atarak hayırlı nesiller için “Örneğim Peygamberin” projesini başlattı. Organizasyona katılan Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in tereddütsüz herkesin önderi olduğunu söyledi. Projelerini geniş kitlelere ulaştırarak, hem öğrencilerde hem toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlayan Asfa öğrenci, öğretmenleri ve yöneticileri tarafından ‘Örneğim Peygamberim’ projesi kapsamında okul içinde pano çalışmaları da yaptı.

TEREDDÜTSÜZ HERKESİN ÖNDERİ

Projeye destek veren ve böyle bir organizasyonu yapanlara teşekkürlerini sunan Erol Bozkurt, “Peygamber Efendimiz Cenabı Hak tarafından peygamberlikle görevlendirilmiş bir kişi. Bizim örneğimiz gerçekten Müslüman olan herkesin örneği. Peygamber Efendimiz Kuran’ı Kerim’in ete kemiğe bürünmüş halidir. Herkesin tereddütsüz önderi, tereddütsüz örnek aldığı kişidir. Bu bizim inancımızın da gereğidir, bunun daha farklısı da zaten düşünülemez” diye konuştu.      

TEK AMAÇ, ALLAH’IN RIZASINI KAZANMAK

Öğrencilerin Asfa Ferda Koleji Genel Müdürü Sayın Leyla Erdoğan,” Bu çalışmalarda en önemli kazanım her faaliyeti öğrencinin içselleştirilmesi olarak hedeflenmiştir. Asfa Ferda Koleji öğrenci, öğretmen, personel ve tüm yönetici ve velileri olarak böyle kutsal bir çalışmayı yaparken tek amaç, Allah’ın rızasını kazanmak, O’nun ümmeti olmanın bir vefası uğruna çaba sarf etmektir. Bu düşünceyle var gücümüzle çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz. Gayret bizden yardım başarı ve sonuç ancak Allah’ın takdirindedir. Projemiz öğrencilerimize ve tüm ülkemize hayırlı olsun “ dedi.

PROJE KAPSAMINDAKİ PROJELER

Proje kapsamında yapılması planlanan yarışmalar ve organizasyonlar şöyle:

Peygamber efendimizin 7 güzel isim ve sıfatlarını tanıtmak içi kitapçıklar hazırlama

40 Hadis Yarışması,

Naat okuma yarışması,

Röportajlar, Türkiye’nin önde gelen şahsiyetleriyle söyleşi,

Öğrenci sunumları, Grupça poster hazırlama,

Kısa film yarışmaları, “Peygamberimiz şimdi yaşasaydı…” konuluAsfaTalks yarışmaları,

Peygamberimize Mektup yarışmaları,

Hadislerle Resim çalışmaları,

Peygamberimizi Tanıyalım konulu İngilizce Bilgi Yarışması,

‘Medine Kutsal Şehir’ 360 derece Sanal Tur Etkinliği,

Yaşam Boyu sünnet sporları,

Güzel yazıyla 40 hadis yarışması

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.