Hedef tam donanımlı imam hatipler

Hedef tam donanımlı imam hatipler

ÖNDER Ankara İmam Hatipliler Derneği Başkanı Enes Şişman 22 ilçede faaliyet gösterdiklerini belirterek, ‘‘Hedefimiz tam donanımlı imam hatipliler yetiştirmek’’ dedi.

İmam Hatiplilerin her geçen gün sayısının artığına dikkat çeken Şişman, artan sayı ile birlikte niteliği de artırmayı amaçladıklarını belirterek, dernek olarak bu niteliği oluşturup artırabilmek için kurum ve kuruluşlarla ne gibi çalışmalar yapılabilir konusu üzerinde durduklarını belirtti.

Hedef tam donanımlı imam Hatipliler

ÖNDER Ankara İmam Hatipliler Derneği Başkanı ve aynı zamanda ÖNDER Ankara Temsilcisi Enes Şişman derneğin imam hatiplileri destekleyerek onları istenilen niteliğe kavuşturmayı amaçladıklarını söyleyerek bu niteliği sağlarken de ilgili kurum ve kuruluşlarla yakın ilişki halinde olacaklarını belirtti. Ortaokul, Lise ve Üniversite öğrencilerine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Şişman, Üniversiteli imam hatiplilere burs sağladıklarını, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ise Kur’an’ı Kerim, Arapça ve dini musiki alanında dersler verdiklerini belirtti. Şişman dersleri veren hocalar hakkında da açıklama yaparak, “Bu dersleri veren hocalarımız diyanette uzman olarak çalışan insanlardır. İşin ehli ve bilgi açısından donanımlı hocalarımızdır. Bizim buradaki amacımız imam hatip öğrencilerinin üniversite seviyesine geldiğinde herhangi bir hazırlık sınıfına ihtiyaç duymadan İlahiyatı rahatça okuyup bitirebilmesidir. Hedefimiz ise nitelikli imam hatipliler yetiştirmektir.” ifadelerini kullandı.

22 İlçede faaliyet gösteriyoruz

22 İlçede faaliyet gösterdiklerini belirten Şişman, Ankara Önder İmam Hatipliler Derneği olarak yaptıkları faaliyetler hakkında da bilgi verdi. Şişman, her Cumartesi Kuran atölyesi adı altında bir çalışma yaptıklarını belirterek, kelime kelime Kur’an öğretimi gerçekleştirdiklerini ve ilgi ve alakanın yüksek olduğunu ifade etti. Pazar günleri ise Elmalılı Hamdi Yazır’ın tefsiri üzerinden bir tefsir çalışması yaptıklarını ve öğrencilerin katılımının yüksek olduğunu belirtti. Şişman ayrıca ÖNDER’in bir eğitim yuvası olduğunu, imam hatiplilere değer verdiklerini, onların eğitim seviyesini artırmak için ise büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Ankara’da imam hatipli sayısı artırılmalı

İllerin nüfusuna göre imam hatipli sayısı temel alındığında Ankara’da imam hatipli sayısının gerilerde kaldığını belirten Şişman,  bunun sorumluluğunu tek bir paydada aramın yanlış olacağını ifade ederek, “Okul yöneticileri olsun, veliler olsun herkes elini taşın altına koyarak bu sorumluluğu almalıdır. Sorunu tek bir paydada aramak yanlış olur. 28 Şubat sürecinden dolayı imam hatipli kavramını insanların zihninde farklı bir yere koymaya çalıştılar. İmam hatiplilerden sadece imam çıkar diye halka tanıttılar. Hâlbuki siyasal fakültelerinin, tıp fakültelerinin, vb. ilk öğrencileri hep imam hatipli olmuştur.” şeklinde konuştu.

İmam Hatip Liselerinin müfredatı daha zengin

İmam hatip liselerinin diğer liselerden farkı olmadığını bilakis daha çok ders zenginliğine sahip olduğunu dile getiren Şişman, “İmam hatipliler diğer liselerin almış olduğu bütün dersleri alıyorlar. Buna ek olarak da mesleki dersleri de alıyorlar. Örnek verecek olursak diğer liselerde yabancı ders olarak İngilizce alınıyor. İmam Hatip Liselerinde ise hem İngilizce hem Arapça alınıyor. Müfredatı daha zengin ve geniştir. Buda öğrencilerin donanımını artırarak onlara bir zenginlik sunuyor.” ifadelerini kullandı.

Gençleri donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlıyoruz

İmam hatip okullarının yükselişi için derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının birbirleri ile iletişim halinde çalışmaları gerektiğini söyleyen Şişman, “imam hatip” kavramı üzerinden imam hatiplilere tek bir misyon yüklenmesinin yanlış olduğunu, bu okullarda sadece imam yetiştirilmediğini yineleyerek, imam hatiplerin ülkenin dertleri ve sorunları ile dertlenen, bu sorunlara çözüm arayan bir kuruluş olduğunu belirtti. ÖNDER Ankara İmam Hatipliler Derneği olarak birçok soruna çözüm arayışı içinde olduklarını belirten Şişman, madde bağımlılığına karşı mücadele ettiklerini, bu soruna karşın tiyatro eksenli bir çalışmaları olduklarını belirtti. Şişman, “Tiyatronun eğitim dilinden ve ikna özelliğinden faydalanarak uyuşturucu ile mücadele konusunda bir çalışma projemiz var. Bu proje ile farkındalık oluşturarak madde bağımlılığına karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Spor alanında faaliyetlerimiz var. Diğer meslek alanları ile ilgili projelerimiz var. Buradaki amaç imam hatipli gençlerimiz tam donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak.” şeklinde konuştu.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.