Hem organik hem aracısız

Hem organik hem aracısız

Türkiye’nin ilk organik ve doğal ürünler sitesi “organikali.com” aracıları ortadan kaldırarak tüketiciye uygun fiyata sağlıklı ve doğal ürün tüketme imkânı sağlıyor.

Türkiye’nin ilk organik ve doğal ürünler pazarı “organikali.com” aracı ve depocuyu ortadan kaldırarak üretici ve tüketiciyi doğrudan buluşturuyor. Projenin kurucu ortaklarından Can Erdoğan, ailelerin organik ürünlere kolay ve uygun fiyata ulaşabilmelerini amaçladıklarını belirterek, gelecek nesillerin sağlıklı beslenmesine katkı sunmak istediklerini dile getiriyor. Sağlıklı ve bilinçli tüketiciler yetiştirmek için organik beslenmenin önemli olduğunu belirten Erdoğan, kurdukları sistemde hem üreticinin hem de tüketicinin kârlı çıktığını söylüyor.

HEDEF; ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI BESLENMESİNE KATKI SUNMAK

organikkkkkkkkk.jpg

Türkiye’nin ilk organik ve doğal ürünler pazarı “organikali.com” hakkında gazetemize bilgi veren projenin kurucu ortaklarından Can Erdoğan, ailelerin doğal ve organik ürünler hakkında bilinçlendirilmesinden yola çıktıklarını söyleyerek hedeflerinin çocukların sağlıklı beslenmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Erdoğan, “Ailelerin organik ürünlere kolay ve en uygun fiyata ulaşabilmesini sağlamak için bu projeyi hayata geçirdik. İnternet üzerinden organik ürünleri müşteriler ile buluşturarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sağlıksız gıdalardan uzak tutmayı amaçlıyoruz” dedi.

UZMANLAR ORGANİK BESİNLERİ ÖNERİYOR

Organik olmayan ürünlerin kullanımının insan sağlığına zararının büyük olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bağırsaklara alınan zararlı maddelerden kaynaklı özellikle çocuklarda nörolojik problemler ortaya çıkıyor. Son dönemlerde otizm, disleksi, hiperaktivite, konuşma geriliği vs. sebebi sağlıksız gıda tüketiminden kaynaklanıyor. Birçok ailenin çocuğu odaklanma problemi yaşıyor. Otizm gibi hastalıklarının kaynağının da vücuda giren zararlı maddelerden dolayı olduğunu düşünüyoruz. Tüm bunların aşılabilmesi için uzmanlar; iyi beslenme, iyi bir diyet ve sağlıklı besinleri öneriyor” diye konuştu.

ÜRETİCİ UYGUN FİYATA ÜRÜNLERİNİ SATIYOR

Asıl hedeflerinden birinin tüketicinin uygun fiyata organik ürün alabilmesini sağlamak olduğunu ifade eden Erdoğan, satışını yaptıkları ürünlerin temini hakkında da bilgi verdi. Erdoğan, “Alıcı en uygun fiyata ürün temin ederken, üreticide en uygun fiyata ürünlerini sitemiz aracılığıyla satabiliyor. Ülkemizde üretici, aracıya çok uygun fiyata veriyor. Üreticiden tüketiciye gelene kadar ürünün fiyatı katlanıyor. Biz üreticiden ürünleri direkt alıyoruz. Üreticiye, aracıya verdiği ücretten daha yüksek bir meblağ öneriyoruz. Üretici ve tüketiciyi aracıyı ortadan kaldırarak buluşturuyoruz. Böylelikle ile hem üretici hem de tüketiciyi memnun ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

ORGANİK BESLENME YOLUNUN ÖNÜ AÇILDI

Erdoğan, üreticinin aracıya 1 liraya verdiği organik ürünü, kendi sitelerinde 4 liraya satma imkânı tanıdıklarını belirterek, aracı ve depocuyu ortadan kaldırarak vatandaşların organik ürünlere ulaşımını kolaylaştırdıklarını söylüyor. Bunun neticesinde herkes için organik beslenme yolunun önünün açıldığını söyleyen Erdoğan, siparişi verilen ürünün direkt üreticiden müşteriye kargo yoluyla ulaşıldığını ifade ediyor.  

ORGANİK ÜRÜNLERE TALEPTE ARTIŞ VAR

Organik tarım yoluyla elde edilen ürünlerin son 10 yıldan itibaren çok talep gördüğünü ifade eden Erdoğan,  “Organik tarım, dünya çapında çiftçilik alanının neredeyse yüzde 0,8’ini kapsar. Bu da 35 milyon hektarın üzerinde organik tarım yapılmakta olduğu anlamına gelir” sözlerine yer verdi. Ankara halkının yüzde 50’sinin organik tarım konusunda bilinçli olduğunu dile getirerek, organik ürünlere talepte artış olduğunu söyledi.

ÜRÜNLERİN SATILABİLMESİ İÇİN BELİRLİ KISTASLAR BELİRLENİYOR

Ürünlerin güvenirliliği hakkında da bilgi veren Erdoğan şu ifadeleri kullandı, “Üreticilerin tamamından organik ürün sertifikalarını istiyoruz. Gerektiği yerde gidip kontrollerini yapıyoruz. Doğal ürünlerinde satışını yapıyoruz ama toprağın durumu, kullandıkları ilaç ve tohumlar dikkate alınıyor. Bizim çiftçilere önerimiz genelde yerli tohum oluyor” dedi. Üretici ve tüketicilerin de bu durumdan memnun olduğunu ifade eden Erdoğan, “Üretici aracıya ucuza verdiği ürünü daha yüksek fiyata satabiliyor. Tüketicide yüksek fiyata aldığı ürünü düşük fiyata çevrimiçi olarak alabiliyor. Böylelikle hem üretici hem tüketici memnun oluyor” şeklinde konuştu.

AMAÇ SAĞLIKLI VE BİLİNÇLİ TÜKETİCİLER YETİŞTİRMEK

Kanser ve türevi hastalıklarının sebeplerinden bir tanesinin vücuda alınan zararlı maddeler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Kanser hastalıkları, psikolojik rahatsızlıklar gibi rahatsızlıkların asıl nedeni vücuda alınan zararlı maddelerdir. Sadece gıda değil kullanılan temizlik, kozmetik ve diğer malzemeler de sağlığımızı tehdit ediyor. Tüm bunların organik olarak kullanılmasını uzmanlar öneriyor. Bizde bu eksikliği gidermek için böyle bir proje hayata geçirdik. Amaç sağlıklı ve bilinçli tüketiciler yetiştirmek” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.