Hepatit'e ustura

Hepatit'e ustura

Ankara Berberler Odası ve İl Sağlık Müdürlüğünce, karaciğerde hasara neden olan, halk arasında ‘sarılık’ olarak da bilinen ‘Hepatit B’ virüsünün bulaşmasını önlemeye yönelik, Başkent’teki berberlere ücretsiz aşı yapılmaya başlandı.

Ankara Berberler Odası ve İl Sağlık Müdürlüğünce, karaciğerde hasara neden olan, halk arasında ‘sarılık’ olarak da bilinen ‘Hepatit B’ virüsünün bulaşmasını önlemeye yönelik, Başkent’teki berberlere ücretsiz aşı yapılmaya başlandı.

VİRÜSE ÖNLEM 

Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara, berberlik mesleğini icra eden meslektaşlarının ustura, jilet gibi benzeri aletleri kullanmalarından dolayı kan yoluyla bulaşan hastalıklara maruz kaldığını belirterek, bu hastalıkların önlenmesi için aşı kampanyası başlattıklarını söyledi. Kara, “Aşı sayesinde hem meslektaşlarımız hem halkımız Hepatit B’den korunmuş olacak” dedi.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nce Başkent’teki berberlere “Hepatit B” aşı kampanyası başlatıldı. İlk aşamada belirli sayıdaki berber esnafına geçtiğimiz günlerde ücretsiz olarak aşı yapıldı. Konu hakkında açıklama yapan Ankara Berberler Odası Başkanı Sezayi Kara, berberlik mesleğini icra eden meslektaşlarının ustura, jilet gibi benzeri aletleri kullanmalarından dolayı kan yoluyla bulaşan hastalıklara maruz kaldığını belirterek, bu hastalıkların önlenmesi için aşı kampanyası başlattıklarını söyledi. Kara, “Aşı sayesinde hem meslektaşlarımız hem halkımız Hepatit B’den korunmuş olacak” dedi.

ODA İSTEDİ VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

Kara, berberlik mesleğini icra eden meslektaşlarının ustura, jilet gibi benzeri aletleri kullanmalarından dolayı kan yoluyla bulaşan hastalıklara maruz kaldığını belirterek, bu hastalıkların önlenmesi için oda olarak valiliğe başvuru yapmıştı. Yapılan başvuru neticesinde valiliğin talimatıyla İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlık Merkezi harekete geçerek Başkentli berberlere Hepatit B aşısı yapılmaya başlandı. 

Konu hakkında açıklama yapan Kara, “Berber esnafımızın ’Hepatit B’ aşısı ile ilgili yapmış olduğumuz başvurular neticesinde valilikle yaptığımız görüşmeler sonucunda Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Merkezi ile ortaklaşa bir aşı kampanyası gerçekleştirdik. Ankara Valimize, vali yardımcımıza ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Merkezimize bizlerin, sağlığını düşünerek talebimizi onaylayarak bu kampanyayı başlatmalarından dolayı şahsım adına ve camiamız adına teşekkür ediyorum. Her zaman bizim yanımızda oldular” dedi.

HASTALIKLARDAN KORUNACAKLAR

Kara, hem meslektaşlarını hem de halkı korumak için böyle bir kampanya başlattıklarına dikkat çekerek, “Meslektaşlarımız hem kendilerini koruyacak hem de aşı sayesinde halkımız korunacak. Berber mesleğini icra eden meslektaşlarımız, jilet gibi benzer aletleri kullandıklarından dolayı bulaşıcı hastalık kapma riskini taşıyorlar. Bizim amacımız; öncülük etmek. İnsanları daha duyarlı hale getirmek istiyoruz.  Sesimizi duyurmak istiyoruz. Biz oda olarak,  üyelerimizi düşünmek zorundayız. Oda olarak bunun sorumluluğunu yerine getirmemiz gerekiyor. En önemlisi ise hastalıklardan korunmak” ifadelerini kullandı.

KAMPANYA ÜCRETSİZ YÜRÜTÜLÜYOR

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıtlı 3 bin yüz üyenin bulunduğunu sözlerine ekleyen Kara, bu sayının çalışanlarla beraber 6 bini bulduğunu belirtti. Kara, “3 bin yüz üyenin yanında çalışan elamanlarıyla birlikte 6 bin kişi var. Hepatit B aşısı ücretli. Ama İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Merkezi ile beraber ücretsiz bir aşı kampanyası yürütüyoruz” dedi. Hepatit B aşısını vurulan berberler, 1 ay sonra aşının tekrarı için aile hekimlerine başvurarak ikinci aşılarını yaptıracak. 

Emrah ÖZCAN / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.