Herhangi bir tehdide izin vermeyeceğiz

Herhangi bir tehdide izin vermeyeceğiz

Çankaya Reşit Galip İlkokulunda oy verme işlemini gerçekleştiren Ankara Valisi Ercan Topaca, Karapürçek ilçesinde CHP Sandık görevlisi Muzaffer Babayiğit’in kalp krizi soncu hayatını kaybettiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyetinin 7. Refandumu yapıldı.  55 milyon 319 bin 222 seçmen 167 bin 140 sandıkta oy kulandı. Cezavlerinde 461 sandık kuruldu. Doğu illerinde oy verme işlemi 07:00’da başlayıp 16:00’da bitti. Batı illerinde 08:00’da başladı ve 17:00’da sona erdi. Seçmen bilgi kağıdı olmayan seçmenler nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport ya da evlenme cüzdanı ile oyunu kullanabildi.  

16 Nisan günü Başkent’te 15 bin civarında polis ve jandarma görev yaptı.  14 Nisan Cuma günü Ankara Valisi Ercan Topaca, beraberinde İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Artar ile birlikte Pazar günü gerçekleşecek olan referandum öncesi Başkentte alınan tedbirler hakkında basın toplantısı düzenlemişti. 

Vali Ercan Topaca ayrıca, referandum sürecinin sağlıklı bir şekilde işlemesi için Valilik bünyesinde kriz masası oluşturduklarını söylemişti. Oy verme işlemi bittikten sonra da tedbirlerin devam edeceğini belirten Topaca, “Vatandaşlarımızın sandıktan çıkacak sonuçları saygıyla karşılayacağı konuda hiç şüphemiz yok” değerlendirmesinde bulunmuştu.

 Ankara genelinde 3 milyon 853 bin 894 seçmenin bulunduğunu söyleyen Vali Ercan Topaca, “Toplam 10 bin 336 sandıkta oy kullanılacak. Bin 691 binada vatandaşlarımız oy kullanacak. Toplam 14 bin 974 personelimiz güvenlik tedbiri alacaktır. Bu konuda tedbirler aslında 15 Nisan'ın bitiminden sonra başlıyor. Polisimiz jandarmamız oy kullanılan yerlerde, sandık alanın çevresinde her türlü güvenlik tedbiri alacaktır demişti.

TOPACA AİLESİ OYUNU KULLANDI

Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Karapürçek ilçesinde CHP Sandık görevlisi Muzaffer Babayiğit’in kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini söyledi ve kendisine rahmet dileklerini belirtti.

Topaca, bugün 15 bin civarında polis ve jandarmanın görev yaptığını kaydetti. Seçmenler için sabah 08.00’da oy kullanma süreci başlatıldı. Oyunu ilk kullanan yetkililerden biri de Ankara Valisi Ercan Topaca oldu. Topaca saat 10.00 civarında Çankaya Reşit Galip İlkokulu’nda referandum için oy verme işlemini gerçekleştirdi. Topaca’nın beraberinde oğlu Mustafa’da oy kullandı. Vali Topaca, daha sonrasında ise basın mensuplarına seçim sürecine ilişkin bilgiler verdi.

Vali Topaca, şu ana kadar Ankara’da önemli bir sorunun bulunmadığını kaydederek, “10 bin 336 sandıkta oy kullanma işlemi devam ediyor. 3 milyon 853 bin seçmenimiz var. Yaklaşık burada da gördüğünüz gibi sandık alanlarında, sandık kurulu olan yerlerde güvenlik tedbirlerimiz var. 15 bin civarında polisimiz, jandarmamız görev yapıyor. Şu ana kadar aldığım bilgi itibari ile herhangi bir olumsuzluk yok. Gayet sakin güzel bir şekilde insanlar oyunu kullanmaya, tercihini yapmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

HERKES GÖREV BAŞINDA

Topaca, açıklaması sırasında Karapürçek ilçesinde CHP Sandık görevlisi Muzaffer Babayiğit’in kalp krizi soncu hayatını kaybettiğini belirterek, "Yaşanan bu olay dışında bir olumsuz durum yok. Hiçbir endişeye kapılmadan, herhangi bir tereddüt yaşamadan herkes çok rahat bir şekilde oyunu kullanabilir. Polisimiz, jandarmamız diğer görevlilerimiz herkes görev başındadır. Dolayısı ile herhangi bir tehdit ve zorlamaya izin vermeyiz. Önemli olan vatandaşın özgür iradesi ile tercihini sandıkta yansıtmasını sağlayacak ortamı hazırlamak devletimizin görevidir. Biz de kusursuz bir şekilde bunu yapmaya gayret ediyoruz. Gece 12.00’dan itibaren görev yapan polislerimize, jandarmalarımıza teşekkür ediyorum. Devletimize, milletimize kentimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

HALKA ULAŞIM KOLAYLIĞI

Ankara Büyükşehir Belediyesinin EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan Pazar günü ücretsiz hizmet verdi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların ve sandık görevlilerinin intikallerinin kolaylaştırılması amacıyla 16 Nisan'da ücretsiz ulaşım hizmeti sunulmasına karar verildi. Karar doğrultusunda, EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray, 16 Nisan'da ücretsiz çalıştı. Büyükşehir Belediyesi ayrıca EGO otobüs seferlerini ihtiyaca göre artırdı ve olmayan bölgelere de seferler düzenlendi.

HAKAN ŞAHİN  / HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.