Heyecanlı bekleyiş

Heyecanlı bekleyiş

Söğütözü Metro İstasyonundan ayrı olarak tasarlanan Söğütözü Ankaray İstasyonu tamamlandığında yolcular, Çayyolu Hattına ücretsiz olarak aktarma yapabilecek. Vatandaşların heyecanlı bekleyişi sürüyor.

Şehir içi ulaşımının önemli ölçüde hafifleten Çayyolu Metrosu'nu Ankaray'a bağlayacak olan AŞTİ-Söğütözü hattı, 2014 yılından beri kullanıma açılmayı bekliyor. Söğütözü Metro İstasyonu'ndan ayrı olarak tasarlanan Söğütözü Ankaray İstasyonu tamamlandığında yolcular, Çayyolu Hattına ücretsiz olarak aktarma yapabilecek. 
Ankaray'ı Çayyolu Metrosu'na bağlayacak 788 metrelik uzatma projesi projenin bitiş tarihi 8 Şubat 2014 olmasına karşın AŞTİ-Söğütözü bağlantısını halen kullanıma açılmadı. Dikimevi'ni Sözğütözü'ne bağlayan proje, Çayyolu Metrosu'ndan AŞTİ'ye aktarma yapılması için tasarlandı. 4 yıldır beklemede olan proje geçtiğimiz yıl TBMM gündemine de getirilmişti. Bağlantı hattı, Mustafa Tuna'nın Büyükşehir Belediyesi Başkanı olmasıyla birlikte, Ankaralının ivedilikle çözülmesi gereken sorunlarından biri olarak gösterilmişti.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRACAK

Ankara Kentsel Ulaşım Ana Planı'nda Ankaray'ın son durağı olarak gösterilen Söğütözü Ankaray İstasyonu, AŞTİ'den Çayyolu Metrosu'na direkt aktarmanın yapılması için projelendirildi. AŞTİ-Söğütözü bağlantısı, ODTÜ, Hacettepe, Bilkent Üniversiteleri ile Çayyolu-Ümitköy bölgesini yerin altından şehirlerarası terminale bağladığı gibi, Ankaray hattı vasıtasıyla yeni yapılan Yüksek Hızlı Tren Garı'na ulaşımı da kolaylaştıracak.

TRAFİĞİ HAFİFLETECEK

2014'de hizmete açılan Çayyolu Metro Hattı, trafiğin yoğunlaştığı ana arterlerdeki taşıt yükünü azaltarak, Ankara trafiğini hafifletti. Kızılay'dan sağlanan aktarmalarla da Batıkent Metorsu'ndan ve Ankaray hatlarından gelen yolcuların Söğütözü ve çevresinde yoğunlaşan iş merkezlerine ulaşımını kolaylaştırdı. AŞTİ-Söğütözü bağlantısının açılmasının Eskişehir ve İstanbul Yolu'ndaki taşıt yükünü azaltması bekleniyor

DOLMUŞÇULAR MANİ OLUYOR İDDİASI

Öte yandan sosyal medyada bazı kullanıcılar, AŞTİ-Söğütözü bağlantısının gecikmesinde Çayyolu, Ümitköy'e giden minibüslerin işini azaltacağından ötürü dolmuş ve minibüs esnafınca istenmediğini hatta mani olunduğu iddia etti. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.