Hükümlü ürünleri ziyaretçilerini bekliyor

Hükümlü ürünleri ziyaretçilerini bekliyor

Ankara’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve hükümlülerin el emeği göz nuru ürünlerinin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu “14'üncü Ürün ve El Sanatları Ankara Fuarı” Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen “İşyurtları Kurumu Ürün ve El Sanatları Ankara Fuarı” Atatürk Kültür Merkezi Tören Alanında ziyaretçilerini bekliyor.

Ürünler 123 farklı ceza infaz kurumundan

Fuarda 123 farklı ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen gıdadan tekstile, mobilyadan hediyelik eşyaya kadar yüzlerce çeşit ürün sergileniyor. Katılımın yoğun olduğu fuar alanında aynı zamanda sergilenen ürünlerin satışı da yapılıyor. 26 Eylül Salı günü açılan fuar 2 Ekim Pazartesi gününe kadar ise açık kalacak.

100’e yakın hükümlü çalışıyor

20.000 metrekare alanda düzenlenen fuarda 400 ceza infaz kurumu personeli görev yapıyor. Aynı zamanda 100 açık ceza infaz kurumu hükümlüsü çalışıyor. Fuarın stantları ve sahnesi Akhisar Açık Ceza Kurumu İşyurdu Müdürlüğü, LED Aydınlatması İskenderun Açık Ceza Kurumu İşyurdu Müdürlüğü, afişlerin ve bayrakların basımı Ankara açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından imal edildi. 

Stantlar büyük beğeni topluyor

Fuar alanında; ziyaretçilerin dinlenebilmeleri için banklar, kamelyalar mevcut olup, yaşlı çocuklu ve engelli ziyaretçilerin fuar alanını rahat gezebilmeleri için ise “golf arabaları” hizmet veriyor. Hükümlü ve tutukluların meslek edinmesini sağlayarak topluma yeniden kazandırmayı amaçlayan İşyurtları Kurumu açtığı stantlarla büyük beğeni topluyor.

Türkiye’nin en büyük fuar organizasyonu 

İşyurtları Kurumunca 2016 yılında ülke genelinde altı ayrı ilde Fuar düzenlenmiş ve bu Fuarları yaklaşık 600.000 kişi ziyaret etmiştir. Düzenlenen bu fuarlar gerek katılan kurum sayısı, gerek ürün çeşitliliği, gerek fuarın süresi, gerekse ziyaretçi sayısı dikkate alındığında ülkemizin ve Dünyanın en büyük fuar organizasyonu olma özelliğini taşımaktadır.

Amaç meslek edindirmek ve topluma kazandırmak

Hükümlü ve tutukluların işyurdu faaliyetlerine katılımını sağlayarak meslek edindirmek ya da var olan mesleklerini geliştirmek suretiyle onları topluma yeniden kazandırmayı amaçlayan İşyurtları Kurumu yaptığı faaliyetlerden dolayı ziyaretçilerin beğenisini alıyor. Fuar alanına gelen ziyaretçiler mobilya ürünleri, hediyelik eşya, tekstil ürünleri, gıda ürünleri ve daha yüzlerce çeşit ürünlerle karşılaşıyor. Ayrıca fuar alanında birde ziyaretçi defteri bulunuyor.

Ekonomiye katkı sağlanıyor

Hükümlülerin ve tutukluların üreterek topluma yarar sağladığını belirten ziyaretçiler, suçla nispeten toplumun dışında kalmış kişilerin cezalarını çekerken meslek sahibi olmalarının ve ekonomiye katkı sağlamalarının önemli bir proje olduğunu altını çiziyor. Atölye faaliyetlerinden elde edilen gelirler ise hükümlü ve tutukluların iyileştirilmesi ile eğitim faaliyetlerinde kullanılıyor.
Diğer taraftan, adalet hizmetlerinin sağlıklı işlemesine yönelik olarak bina, araç-gereç, eğitim, diğer yatırım ve cari giderlere finans sağlanıyor.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.