Hürel Mahallesi sakinleri 50 gündür internet hizmeti alamıyor

Hürel Mahallesi sakinleri 50 gündür internet hizmeti alamıyor

Hürel Mahallesinde yaşayan vatandaşlar 50 gündür internet hizmeti alamıyor. Konu ile ilgili Hürel Mahallesi Muhtarı Tahsin Çelik gazetemize açıklamalarda bulundu. Çelik “Vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bir an önce sorunun çözülmesini istiyoruz“ dedi.

Mamak’ın Hürel Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar 50 gündür internete bağlanamıyor. 10. Sokakta oturan vatandaşlar internete 50 gündür erişemediklerini ve yetkililerin de bir çalışma yapmadığını ifade etti. Hürel Mahallesi Muhtarı Tahsin Çelik konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. Mahallede meydana gelen rögar taşması sonucu yapılan çalışmalarda internet kablolarının zarar gördüğünü belirten Muhtar Tahsin Çelik, “Vatandaşlarımız mağdur oluyor. 50 gündür Türk Telekom ile irtibat halindeyiz ama mağduriyetimiz çözülmedi. Mahalle sakinlerimiz bu konuda çok muzdaripler ve internetlerini kullanamıyorlar. Bir an önce gerekli adımların atılıp sorunun giderilmesi gerekiyor“ şeklinde konuştu. Mahalle sakinleri internet kullanımının önemli olduğunu, KPSS’ye hazırlananların ve online dersleri olanların olduğunu belirterek yetkililerden konu ile ilgili acil çözüm talep etti.

1-002.jpg

50 GÜNDÜR İNTERNET YOK

Hürel Mahallesi Muhtarı Tahsin Çelik vatandaşların mağdur olduklarını söyledi. Çelik “Bir kanalizasyon çalışması oldu. Sokakta meydana gelen bir rögar taşmasından sonra kepçe müdahale etti. Fakat bu müdahale sırasında internet kabloları zarar görmüş. O gün bugündür vatandaşlarımız mağdur durumda“ şeklinde konuştu. Yaşanan internet problemi ile ilgili mağdur olduklarını belirten Tuğba Apartmanı sakinleri, “Biz 50 gündür internet hizmeti alamıyoruz. Evimizde internet kullanımı çok önemli. KPSS’ye hazırlanan apartman sakinlerimiz var. Evinde online dersi olanlar var. Bazı komşularımız evlerinden çalışıyorlar. Böyle bir durumda herkes mağdur oluyor. Bir an önce internet sağlanmasını istiyoruz. Günümüzde internet elektrik ve su gibi bir ihtiyaç haline geldi. Herkes her işini internet üzerinden yapabiliyor. Fakat biz bu hizmetten 50 gündür mahrum kalıyoruz“ dedi.

2-002.jpg

MOBİL İNTERNET DE TANIMLANMIYOR

Tuğba Apartmanı sakinleri, mağduriyetlerinin uzun süredir sürdüğünü belirtti ve bu süreç içerisinde kendilerine mağdur olmamaları için mobil internet tanımlanmadığını söyledi. KPSS’ye hazırlanan bir vatandaş, “Ben KPSS’ye hazırlanıyorum. Evimde internet bulunmadığı için her gün kütüphaneye gidip gelmek zorunda kalıyorum. Bu yaşanan sorun ders stresiyle birleştiği zaman verimli de çalışamıyorum. Türk Telekom’u aradım ve mağduriyetimin giderilmesi için en azından mobil internet tanımlamalarını istedim. Bunun için mobil hattımda Türk Telekom kullanmam gerektiğini söyleyerek geri çevirdiler. Diğer operatörler kullanıcılarına böyle bir destek sundu ama Türk Telekom bizi geri çevirdi“ dedi.

3-002.jpg

SÜREKLİ ERTELENİYOR

Müşteri hizmetleri ile sık sık görüştüklerini ifade eden apartman sakinleri, sorunun 50 gündür çözülmediğini ve her aradıklarında daha ileri bir tarih verildiğini ifade etti. Apartman Sakinleri, “Biz ilk aradığımızda hemen çözeceklerini söylediler. Daha sonra tekrar aradığımızda ise 19 Şubat’ta bir ekibin gelip sorunu ortadan kaldıracaklarını söylediler. 19 Şubat’ta gelecek misiniz diye aradık. Bize 24 saat içerisinde geleceklerini söylediler ama ne gelen var ne giden. Biz Türk Telekom müşteri hizmetlerini arıyoruz çalışmalarımız devam ediyor diyorlar ama 50 gün oldu hala yapılacak“ dedi. Konu ile ilgili Hürel Mahallesi Muhtarı Tahsin Çelik, İncesu Türk Telekom Müdürlüğüne gidip görüştüğünü ve sorunun çözüleceğini söylediklerini ama sürekli tarihin ertelendiğini ifade etti. Çelik “İlgili internet birimleri ile muhtar olarak görüştüm. Diğer şirketler geldi ve çalışma sırasında hasar gören kablolarını yenilediler. Türk Telekom bunu yapmadı. İncesu’ya bizzat ben gidip görüştüm. Durumu ayrıntılı olarak izah ettim. Kısa zamanda proje hazırlanıp yapılacağını ifade ettiler. Ama hala bir çalışma yapmadılar. Vatandaşlar ile arayıp iletişime geçiyoruz ama her seferinde ileri tarihe gün veriyorlar“ şeklinde konuştu.

4-001.jpg

HİZMET ALAMAYANLAR OPERATÖR DEĞİŞTİRİYOR

Türk Telekom’un yaşanan soruna 50 gündür müdahale etmediğini ifade eden vatandaşlar, mağdur olan diğer komşularının internet servis sağlayıcılarını değiştirdiklerini söyledi. Diğer operatörlerin kablolarını yenilediğini söyleyen vatandaşlar, “Türksat ve Süperonline gelip hasar gören alt yapılarını onardılar. Bu operatörleri kullanan komşularımız şu anda internet erişimine sahipler. Fakat Türk Telekom kullananlar 50 gündür internet kullanamıyor. Bu durum karşısında da bazı komşularımız operatörlerini değiştirdi. Biz de değiştirmek istedik ama 2 bin lira cayma bedeli çıkardılar. Ücretsiz sözleşme iptali için 90 gün olması gerektiğini söylediler“ dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.