Hüseyin Taklacı'dan faiz kararına tepki: Kabul edilemez

Hüseyin Taklacı'dan faiz kararına tepki: Kabul edilemez

Gazetemize konuşan Ağaç işleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi faiz puan artırımı kararına sert tepki gösterdi. Taklacı, “Kabul edilemez” dedi.

Türkiye Ağaç işleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi'nin faiz artırımı kararına sert tepki gösterdi. Taklacı, “Bu karar neticesinde yüzde 4 ile kredi çeken esnafın faizi yüzde 18’e yüzde 8 ile çekenlerin ise yüzde 22’ye çıktı. Bu durum kabul edilemez. Bu oranlarla kredi kullanacak olan esnafımız direkt olarak bankadan kullanır” dedi. Taklacı, esnafın rahat çalışması gerektiğini belirterek geçmişe yönelik faiz artırımlarının kaldırılmasını talep etti. Esnafın, yeni faiz oranlarıyla aylık ödemelerinin ciddi şekilde arttığını ve bu yükün altından kalkamayacağını vurgulayan Hüseyin Taklacı, bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

ffarketrmez.jpg

“KABUL EDİLEMEZ”

Türkiye Ağaç işleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı, “Geçtiğimiz sene bankalarda faiz yüzde 12 civarında iken Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi aracılığı ile yüzde 4-8 aralığında kredi çeken esnaflarımız oldu. Bununla birlikte günümüze geldiğimizde tasarruf paketi ile birlikte faiz oranları için de bir karar çıktı. Bu karar neticesinde yüzde 4 ile kredi çeken esnafın faizi yüzde 18’e yüzde 8 ile çekenlerin ise yüzde 22’ye çıktı. Bu durum kabul edilemez. Bu oranlarla kredi kullanacak olan esnafımız direkt olarak bankadan kullanır. Evini ve dükkanını ipotek vermeden bu faiz oranları ile krediyi zaten kullanabilir. Bu faiz artırımı 1-2 puan değil. Direkt olarak 10 puan artıyor” diye konuştu.

huseyin.jpg

“ESNAFIN RAHAT OLMASI LAZIM”

Esnafların rahat bir şekilde çalışması gerektiğini ifade eden Hüseyin Taklacı, “Yeni faiz oranları her ne kadar yükselmiş olsa da bankalardan düşük durumda. Bu nedenle bu konuda bir talebimiz yok. Bizim talebimiz geçmişe yönelik faiz artırımlarının kaldırılması ve esnafın zor durumda kalmaması. Geriye dönük faiz artırımı esnaflarımızı ciddi anlamda zorlayacak bir karar. Esnafın kafasının rahat olması ve bugün faiz artacak yarın düşecek diye düşünmemesi lazım. Düşünmeyecek ki işlerine odaklanıp ekmek parasını kazanabilsin. Düzenli bir ödeme yapan bir esnafın faiz oranı değişkenlik göstermemeli” açıklamasında bulundu.

2-004.jpg

ESNAFIN YÜKÜ ARTTI

Hüseyin Taklacı, esnaf ve sanatkarların sıkıntılı bir durumda olduğunu şöyle ifade etti:

“Kesinlikle bu faiz artırımının altından kalkamaz. Bu konuda bir düzenleme yapılması gerekiyor. 4’ncü taksitini ödeyecek bir esnaf aylık 14 bin lira öderken birden 21 bin lira gibi bir miktarı ödemesi gerekecek. Yolun yarısında böyle bir faiz artışı esnafın da durumu ve piyasa koşulları belliyken kabul edilemez. Bu kararla birlikte kıt kanaat geçinen esnafın yüküne bir yük daha binmiş oldu.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.