Huşu nedir? Namazda huşu nedir? Dinde huşu ne demek?
Namazın kıyam, kıraat, rüku ve sücut gibi dış organlar ile yerine getirilmesi olan fiziki farzları bulunduğu gibi kalbe ait bir takım manevi özellikleri de bulunmaktadır. Peki, Huşu nedir? Namazda huşu nedir? Dinde huşu ne demek? İşte detaylar:
Kur’an-ı Kerim’de kurtuluşa erecek olan müminlerin bir takım vasıfları sayılmakta, bunlardan ilkinin namazlarını huşu içerisinde kılanlar oluğu bildirilmektedir. Müminler kurtuluşa ermişlerdir. Onlar namazlarını huşu içerisinde kılarlar. Peki, Huşu nedir? Namazda huşu nedir? Dinde huşu ne demek? Tüm detaylar haberimizde:
NAMAZDA HUŞU NEDİR?
Allah'ın huzurunda namaz kıldığını düşünmesi zihni ve kalbi sadece namaza yönlendirir. Namazlarını huşu içerisinde kılanlar Allah'ın huzurunda bulunmanın bütün benlikleri ile ona yönelmenin hazzını tadarlar. Bundan büyük bir zevk alırlar. Dünyanın gam ve kederinden sıkıntı ve eleminden kurtularak sükuna ererler. Büyük bir rahatlık ve ferahlık duyarlar. Kalplerinde hissettikleri bu ferahlık, huzur ve sükun, bütün vücutlarını kapsar.
Sayılan bütün detaylar vesilesi ile birlikte ibadetlerinde ve namazlarında sadece Allah'ı düşünürler. Zihinlerinde ki bütün meşguliyetler silinir, gönülleri sadece rablerine bağlanır. İnsan canı sıkıldığı, bunaldığı zaman ibadete sarılır. Namaza yönelirse ruhu açılır, sıkıntı gider içi rahatlar. Kalbin huşu içerisinde olması diğer organlara da tesir eder. Bunun eseri diğer organlarda da görülür. Nitekim Peygamber Efendimiz namaz kılarken sakalı ile oynayan birini görünce “Onun kalbi huşu içerisinde olsa idi diğer organları da huşu içerisinde olurdu” buyurmuştur.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.