Huzuru sokakta buluyorum

Huzuru sokakta buluyorum

30 yıldır Ankara sokaklarından karton ve teneke kutuları toplayıp, bunları satarak yaşamını sürdüren 56 yaşındaki Salim Amca, durumundan hiç şikayetçi değil. 

Anne ve babasını kaybettikten sonra memleketi olan Kastamonu'dan ayrılan 56 yaşındaki Salim Amca, Ankara sokaklarında yaşam mücadelesi veriyor. Kastamonu'da bulunan yakınlarıyla sorunlar yaşadığını anlatan Salim Amca," Anne ve babamı kaybettikten sonra insanların gerçek yüzünü gördüm. Kendimi çok yalnız hissettim. Memleketim olan Kastamonu'da gerçek anlamda sahip çıkan olmadı. Ben de bunaldım ve her şeyi geride bırakıp Ankara'ya geldim. Tüm yakınlarımı ve dostlarımı hayatımdan sildim. Çünkü hepsi bana zarar verdi." dedi.

AŞTİ'DE YATIYOR
İnsanlara olan güven duygusunun azaldığını ve 26 yaşında Ankara'ya geldiğini belirten Salim Amca,"Ankara'ya geldikten sonra yeni bir hayatta başladım. Sokaklarda hayat mücadelemi sürdürüyorum. Karton ve teneke toplayarak karnımı doyuruyorum. Geceleri ise Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) yatıyorum. Sabah olur olmaz yola koyulup rızkımı aramaya çıkıyorum.

Yalnız yaşamayı seviyorum. Zaten 30 yıl olduk sokaklara alıştım. Allah'a şükrediyorum. Ne olacak çeşit çeşit yemekler yesen de karnın doyuyor. Kuru ekmek de yesen de. Bir şekilde karnımızı doyuruyoruz. Rabbim kimseyi aç bırakmaz. İnsanları anlamakta güçlük çekiyorum. Küçük problemleri bile sorun haline getiriyorlar." ifadelerini kullandı.

SOKAKLARDA HUZUR BULUYORUM
Geçmişte yaşadığı acı tecrübelerden sonra insanlarla arkadaşlık kurmadığını dile getiren Salim Amca," Şu hayatta tek dostum var kavalım parklarda oturduğum zaman çıkarıyorum kavalımı çalıyorum. Kendi ruhumu dinliyorum ve rahatlıyorum. Tabi hep sokaklarda kalmadım. Bir dönem valiliğin kimsesizler otelinde kaldım. Ama orada kendimi rahat hissetmedim. Ben sokaklara da huzur buluyorum. Tek başıma yaşadığım zaman daha mutluyum." diye konuştu.

BELKİ SICAK BİR YUVAM OLURDU
Hiç kimseden yardım talep etmediğini aktaran Salim Amca, "Dilenmeyi ya da insanlara el açmayı hiçbir zaman düşünmedim. Sağlığım çok şükür yerinde belki biraz garip gelebilir ama 30 yıldır sokaklardayım ama hastalanmam. Çok hafif bazen kırgınlık olur vücudumda. Sattığım teneke kutuları ve kartonlar bana yetiyor. Daha fazlasına ihtiyacım yok. Evlenseydim,  ailem olsaydı benim de belki  sıcak bir yuvam olurdu. İnsanlar şunu unutmasın hayatlarında yarının ne getireceği belli olmaz." şeklinde konuştu.

İBRAHİM EHEM ÜNAL/HABERVAKTİM


 


   

    


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.