İçkiciler Ramazan’ı bile dinlemiyor

İçkiciler Ramazan’ı bile dinlemiyor

Geçtiğimiz haftalarda gazetemizin iki kere gündeme getirdiği parklarda içki içme sefasına dur diyen yok. Cevizlidere Caddesi’nde Tüzün Tekstil’in hemen arkasındaki yeşil alanı kendilerine mesken tutan alkolikler, Ramazan ayında bile gündüz vakti herkesin

ZAFER DENİZ / HABERVAKTİM

Geçtiğimiz aylarda “Gündüz vakti parkta içki sefası” ve “Alkolikler parkı mesken tuttu” başlıklarıyla iki kez gündeme getirdiğimiz alkol skandalına bir yenisi daha eklendi. Çankaya Cevizlidere Caddesi üzerinde bulunan Tüzün Tekstil’in hemen arkasındaki yeşil alanı kendilerine mesken tutan alkolikler, Ramazan ayında bile gündüz vakti herkesin gözü önünde içki sefası yaptılar. Duruma şahit olan bölge sakinleri alkoliklerin bu pişkin haline isyan ederek yetkililere biran önce bu insanlara dur demeleri çağrısında bulundular.

AYNI SENARYO DEVAM EDİYOR

Havanın sıcak olduğu ve Ramazan ayı içinde olduğumuz bu günlerde herkesin gözü önünde yeşil alanlarda içki sefasını gelenekselleştiren alkoliklere, gösterilen tüm tepkilere rağmen dur diyen yok.  Serinlemek için parkın ortasında kendilerine gölgelik bile yapan alkoliklerin geride bıraktığı içki kutuları ve şişelerini Habervaktim ekibi tek tek görüntüledi.

BU AYYAŞLARI KİM KORUYOR?

Cevizlidere'de 75. Yıl Huzurevi yakınındaki parkta sık sık alkol alan şahısları rahmet ayı Ramazan bile durduramadı. Ramazan'da da parkı mesken edilen ayyaşlar, oturma bankı bulunmayan kapalı park alanını açık meyhaneye çevirdi. Daha önce gündeme getirmemize rağmen yetkililer rezaleti görmezden geliyor.

ARKALARINDA ENKAZ BIRAKTILAR

Önceki gün Cevizlidere Caddesi'nin Çetin Emeç Bulvarı'na yakın girişinde Tüzün Giyim firması binasının hemen arkasındaki yeşil alanda iki grup halinde çilingir sofrası kuran şahıslar, etrafa aldırış etmeden saatlerce alkol aldı. Yeşil alanı kirleten alkolikler arkalarında adeta bir enkaz bıraktı. Yerlerdeki rakı şişeleri, bira kutuları, sigara izmaritleri, karton parçaları ve poşetler dikkat çekti. Yasağı çiğneyen şahısların serinlemek için kendilerine gölgelik bile yaptığı görüldü.

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

Yeşil alanda alkol sefası yapan ayyaşların adeta korunduğunu belirten bölge sakinleri, rezaleti görmezden gelen yetkililere tepki göstererek, “Başta belediye olmak üzere yetkililer bu duruma çözüm bulsun. Parkı meyhaneye dönüştürdüler. Durumdan son derece rahatsızız. Ramazan'da bile gelip içki sofrası kuruyorlar. Hiçbir işlem yapılmadığını görünce iyice pervasızlaştılar" dediler.

BELEDİYE GÖRMÜYOR VATANDAŞ İSYAN EDİYOR

Umuma açık yerlerde ve herkesin gözü önünde içki içmenin yasak olduğunu tekrar hatırlatan bölge sakinleri, “Şu günlerde idrak ettiğimiz Ramazan ayına uymayan alkoliklerin, ulu orta yerde bizim ve çocuklarımızın gözü önünde içki içmelerini istemiyoruz. Kaç aydır aynı yerde aynı şeyleri görmekten bıktık. Belediye veya diğer yetkililer, bu insanların Ramazan ayında ve herkesin gözü önünde parklarda içki içmelerine neden dur demiyor? Oysa dinimiz içki içmeyi sadece Ramazan ayında değil, yılın diğer 336 gününde de haram kılmıştır. Ama bu insanlar illa içeceğim diyorsa gitsin evinde içsin. Bizim geçtiğimiz ve çocuklarımızın oynadıkları parklarda içmesinler. Niye bizim gözümüzün önünde içiyorlar. Etrafta liseler var. Şuan okullar açık değil ama okulun açık olduğu zamanlar da buralarda sürekli içki içiliyor o yüzden bu insanlar çocuklarımıza kötü örnek oluyorlar. Yetkililere sesleniyoruz. Artık bu insanların buralarda içki içmelerini görmek istemiyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.