İftar yemeği cep yakacak: Menüler küçüldü, fiyatlar büyüdü

İftar yemeği cep yakacak: Menüler küçüldü, fiyatlar büyüdü

Ramazan ayına sayılı günler kala Ankara’da iftar menüsü fiyatları belli olmaya başladı. Artan maliyetlerden dolayı menülerin küçüldüğü, fiyatların arttığı gözleniyor.

11 ayın Sultanı Ramazan Ayı’na sayılı günler kala Ankara’da iftar menüsü fiyatları belli olmaya başladı. Artan maliyetlerden dolayı menülerin küçüldüğü, fiyatların arttığı gözleniyor. Sevdikleri ile birlikte orucunu dışarı açmak isteyen vatandaşlar, kişi başı en az 300 TL ücret ödemek durumunda olacak.

Başkentlilerin Ramazan’da vazgeçilmez adreslerinden olan Hamamönü’nde esnaf, bu yıl ki fiyatlarda gözle görülür bir değişiklik olduğunu dile getiriyor. Geçen seneye oranla neredeyse yüzde yüz artış gösteren menü fiyatlarına, üniversite öğrencileri tepkili.

servet-suleymanoglu.jpg

“BİZ DE OLDUKÇA ENDİŞELİYİZ”

İftar menüsü fiyatları ile ilgili konuşan restoran işletmecisi Servet Süleymanoğlu, bu yıl geçen seneye oranla fiyatlarda gözle görülür bir değişiklik olduğunu belirtti. Fiyatların yüksek olmasının ana sebebinin hızla değişen gıda fiyatları olduğunu dile getiren Süleymanoğlu, şunları aktardı:

“Açıkçası bu yıl bizde oldukça endişeliyiz. Genele baktığımız zaman Hamamönü çevresinde en düşük bir tavuk menüsü yaklaşık olarak 300 TL’den başlayacak. Bu sene çoğu restoranlarda menüler küçüldü, fiyatlar arttı. Bu döngü içerisinde fırsatçılar çoğaldı. O yüzden vatandaşlara bu konuda dikkatli olmalarını söylemek istiyorum. Vatandaşlar şu anda ayı zor getiriyor. İnanın bu ramazan ayı nasıl geçecek, bizde oldukça merak içerisindeyiz. Kalabalık nüfuslu ailelerin bir akşam iftarı dışarda açması demek, bir aylık mutfak masrafına denk geliyor. O nedenle dışarıda yemek yenileceğinin çokta tercih konusu olacağını düşünmüyorum.”

menu.jpg

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Ramazana sayılı günler kala merakla beklenen iftar menüsü fiyatları en çokta üniversite öğrencilerini vurdu. Bölgedeki üniversite öğrencileri, şunları söyledi: “Bu yıl ilk kez başka şehirde Ramazan ayını geçireceğim. Açıkçası mevcut ekonominin fiyatları etkilemesinden korkuyorum. Bu konuyla alakalı şunları söylemek isterim ki, iftar menüsü fiyatlarını gördüğüm kadarıyla bu sene Ramazanın öğrenciler için zor geçeceğini düşünüyorum. Şu anda en uygun iftar menüsü kişi başı 300 TL’lerden başlıyor. 4 arkadaş dışarı çıkmış olsak en kötü bin 200 TL gibi bir hesap ödeyeceğiz. Bu fiyatlar Ankara’nın aslında en uygun yerlerine ait. Gitmek isteyip de maddi açıdan bizi aştığı için gidemeyeceğimiz yerler var. Bu fiyatlardan sonra görünen o ki kendi imkânlarımızla Ramazanı geçireceğiz.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.