İftardan sonra yediğimi sindiremiyorum diyorsanız: İşte, midenizi rahatlatacak 5 çay tarifi!

İftardan sonra yediğimi sindiremiyorum diyorsanız: İşte, midenizi rahatlatacak 5 çay tarifi!

Ramazan ayında akşama kadar beklenen enfes iftar sofrasına oturup, yemeğinizi yedikten sonra sindirim problemi yaşıyorsanız evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bitki çayları sayesinde rahatlayabilirsiniz. İşte, detaylar…

Ramazan ayında gün boyu beklenen enfes iftar sofrasının ardından sindirim sorunları yaşayanlar için evde hazırlanabilecek doğal çözümler bulunuyor. Midenizi rahatlatmak ve sindiriminizi hafifletmek için ideal bitki çayları, pratik tarifleriyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Bizde sizler için midenizi rahata kavuşturacak bitki çatlarını bir araya getirdik. İşte, mide ve hazımsızlık sorunlarınıza iyi gelecek bitki çayları ve tarifleri

rezene-cayi.jpg

REZENE ÇAYI

Rezene çayını hazırlamak için, ilk önce 1 tatlı kaşığı rezene tohumunu bir fincana ekleyin. Ardından üzerine sıcak su ilave edin. Çayı yaklaşık 7 dakika kadar demlenmeye bırakın. Demlediğiniz çayı afiyetle tüketebilirsiniz. Rezene çayı, mide şişkinliği, hazımsızlık, idrar problemleri için birebirdir.

zencefil-cayi.jpg

ZENCEFİL ÇAYI

Zencefil çayını hazırlamak için, ilk önce bir bardağa göz kararı zencefil ekleyin. Ardından üzerine sıcak su ilave edin. Çayı yaklaşık 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra çayın içerisine bir çay kaşığı bal ve bir miktar limon sıkın. Hazırlamış olduğunuz çayı iftar ile sahur arasında tüketebilirsiniz. Taze olarak tüketmeniz daha faydalı olacaktır. Zencefil çayı, bağırsak gazına ve bağırsaktaki parazitlerin kaybolmasını sağlar.

nane-cayi.jpg

NANE ÇAYI

Nane çayını hazırlamak için, ilk önce 1 su bardağı suyu kaynatın. Ardından kaynamış olan suyu bir fincana alarak, nane ekleyin. Burada en önemli olan kısım taze mı, kuru mu nane kullandığınız. Eğer taze nane kullanacaksanız, bardağa 2 ila 3 al nane eklemeniz yeterli olacaktır. Kuru nane kullanacaksanız ise, yaklaşık olarak 1 ila 2 yemek kaşığı ekleyin. Çayınızı ortalama 5 ila 10 dakika kadar demlemeye bırakın. Demlenen çayı süzerek içerisine isteğinize göre bal veya limon ekleyebilirsiniz. Nane çayı gaz problemine, kasılmalara oldukça iyi gelir.

papatya-cayi.jpg

PAPATYA ÇAYI

Papatya çayını hazırlamak için, ilk önce bir bardağa 2 yemek kaşığı kuru papatya çiçeğini ekleyin. Ardından üzerine su ilave edin. Daha sonra 5 ila 10 dakika arasında çayı demlemeye bırakın. Demlenen çayı süzerek içerisine isteğinize göre bal veya limon ekleyebilirsiniz. Papatya çayı, sindirim sistemini rahatlatarak güne daha rahat devam etmenizi sağlar.

yesil-cay.jpg

YEŞİL ÇAY

Yeşil çayı hazırlamak için, ilk önce 1 su bardağı suyu kaynatın. Ardından kaynar suyu bir bardağa alarak içerisine 1 çay kaşığı yeşil çay ekleyin. Ardından çayı 2 ila 3 dakika kadar demlemeye bırakın. Çayın acı olmaması için demleme süresini oldukça kısa tutmak geriyor. İsterseniz içerken içerisine bal veya limon ekleyebilirsiniz. Kullanımı oldukça yaygınlaşan yeşil çay, mide ve bağırsak sancılarını azalmaktadır.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.