İHH Ramazan bereketini paylaştı

İHH Ramazan bereketini paylaştı

İHH Ankara şubesi, ramazan ayında Sudan, Suriye, Somali, Bayır Bucak, Yemen gibi ülkelerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine para, gıda, giyecek ve sağlık yardımı gönderdi. Yurt dışında ve yurt içinde yetim çocukların ihtiyacını karşıladı. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) insani yardım vakfı Ankara şubesi Ramazan ayı çalışmaları kapsamında yurt dışında ve yurt içinde ihtiyaç sahiplerine yardım gönderdi. 

İHH Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sinan, hayırseverler tarafından yapılan yardımları en hassas şekilde ayarlayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını açıkladı. Gelen yardımları daha ucuza mal etmek için toptan alıp paketlemeleri kendilerinin yaptıklarını söyleyen Sinan, Ramazan ayında ulaştırılan bazı yardımları şöyle sıraladı:

Hem gıda yardımı hem de kolerayla mücadele 

Sudan gibi ülkelerde hem yoksulluğu hem de salgın hastalığı olduğunu ifade eden başkan Sinan, “Sudan’a 10 bin dolar para gönderdik. 10 tane sığır kesilecek, 2 bin dolar gıda yardımı yapılacak, 5 bin dolar da kolera hastalığı için kullanılacak.” dedi. 

Somali’de de aynı çalışmalar yapıldığını belirten başkan, Somali’de kıtlıkla mücadele etmek için 20 koyun kesilip 80 aileye gıda yardımları ile birlikte teslim edildiğini söyledi. 

Yemen’e 50 bin dolar para gönderildi

Yemendeki yetim çocuklar ve ihtiyaç sahipleri için Ramazan ayında 50 bin dolar para gönderildiğini ifade eden Mustafa Sinan, Suriye içerisine 72 ton tam yağlı süt 23 ton bebe bisküvisi gönderdiğini kaydetti. İHH’nın Ramazan ayı boyunca Bayır Bucak Türkmenleri üzerinden de yardım elini çekmediğini aktaran başkan Sinan, “Bayır Bucak Türkmenlerine tam teşkil ambulans gönderdik. Gıda yardımı verdik. 550 yetim çocuğu giydirdik. 250 liradan 160 aileye sosyal yardım gerçekleştirdik. 300 kişiye iftar verdik.  400 aileye 300’er liralık kumanya dağıttık.” şeklinde konuştu. 

Ülkedeki yetimler de unutulmadı

Yurt dışında olduğu kadar yurt içinde de Ramazan faaliyetlerine devam eden İHH Ankara Şubesi’nin yönetim kurulu başkanı Mustafa Sinan, şunları kaydetti: “Ankara’da yetim ailelerine 160 tane kumanya dağıttık. 700 tane de yetim giydirdik.  Ağrı’da 300 tane yetim çocuk giydirdik. Hakkari’de 225, Şırnak’ta 350 yetim giydirdik. Urfa’da 400 aileye gıda gönderdik. Şehit ailelerine ve fakirlere verilmek üzere bir kamyon çocuk bezi ve kadın bağ gönderdik. Ankara’da 5 bölgede yetim iftarları yaptık. Ramazan’ın 15’ini Dünya Yetimler Günü ilan ettik. O gün de 700 kişiye iftar verdik.  Ramazan boyunca 6 tane yetim iftarı yaptık. Bu sene yetim çocukları giydirdiğimiz gibi yetim annelerini de giydirdik.” 

Yurt dışı faaliyetlerinde İHH öğrencileri yardımcı oluyor

Yurt dışında yapılan yardımların burada yetiştirdikleri öğrenciler aracılığıyla yapıldığını vurgulayan Sinan, “Burada yetiştirdiğimiz öğrenciler, yardım götürdüğümüz yerde elimiz ayağımız oluyor. Öğrenci çalışmalarımız var. Her ay 30’un üzerinde öğrenciye burs veriyoruz.

Öğrenim ikamet ve sağlık giderleriyle ilgili çalışma yapıyoruz. Yurt dışından gelen çocuklarla buradaki yetim çocukları bir araya getirip kaynaştırıyoruz.” diye konuştu. 
Zekat ve fitre fakirin hakkı olduğunu o yüzden fakirlere direk teslim edilmesi gerektiğini söyleyen başkan, kurum olarak alınan zekatı ve fitreyi listeler halinde direk fakirlere ulaştırdıklarını söyledi. 

Enes Snsar / HABER VAKTİM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.