İhmalin ardından oyuncak çalışmaya devam ediyor

İhmalin ardından oyuncak çalışmaya devam ediyor

Sincan’daki Harikalar Diyarı lunaparkında kafasına 'Adrenalin' isimli oyuncağın çarpması sonucu ağır yaralanan 16 yaşındaki Mustafa A.’nın eğitimsiz olduğu ve sigortasız çalıştırıldığı öğrenildi.

21 Nisan’da Sincan’ın Yunus Emre Mahallesinde bulunan Harikalar Diyarı Parkı içerisindeki Lunapark’ta çalışan 16 yaşındaki Mustafa A. kafasına 'Adrenalin' isimli oyuncağın çarpması sonucunda ağır yaralanmıştı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen ekiplerin ilk müdahalesinin ardından Mustafa A., Bilkent Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak Nöroloji Bölümü'nde yoğun bakıma alındı. Kafasında çeşitli kırıklar olan Mustafa A.’nın tedavisi devam ederken, özel işletmeye ait Lunapark’ta yer alan “Adrenalin” isimli oyuncak, kazanın ardından hizmet vermeye devam ediyor.

ruveyda-1.jpg

OYUNCAK ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Yaşanan talihsiz olayın ardından Mustafa A.’nın ailesi şikâyetçi olurken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Kardeşinin kafatasında kırıklar olduğunu belirten gencin abisi Sait Atmaca, “Kardeşim daha 16 yaşında. Yetkililerden konu ile alakalı yardım istiyorum. Lunapark’ta kardeşimle aynı yaşta çalışan çocuklar var. Burada bir ihmal söz konusu. Makine kardeşimin kafasına çarpıyor ve olay yerine yığılıyor. Kafatasında çeşitli kırıklar var” dedi.

Ancak özel işletmeye ait Lunapark’ta yer alan “Adrenalin” isimli oyuncak, Mustafa A.'nın yaralandığı kazanın ardından hizmet vermeye devam ediyor.

ruveyda-2.jpg

YAŞANAN İLK OLAY DEĞİLMİŞ

Lunapark’ta çalışan başka bir vatandaştan edindiğimiz bilgilere göre; Mustafa A, Adrenalin isimli oyuncağa vatandaşları bindirmesinin ardından, çıkması gereken oyun alanından çıkmıyor. Oyuncağı kullanan kişi, Mustafa A.’yı görmüyor ve oyuncağı çalıştırıyor. Bunun üzerine, oyuncak çocuğa çarparak ağır yaralanmasına sebep oluyor.

Bunun yanı sıra çevrede çalışan vatandaşlar, Lunapark’ta yaşanan olayın ilk olmadığını iddia etti. Vatandaşların iddialarına göre; geçtiğimiz yıl “Crazy Dance” oyuncağını eğlenmek üzere kullanan 2 vatandaş oyuncaktan düşerek yaralanmış, 1 kişi kolunu kırarken, diğeri ise bacağını kırmış.

ruveyda-3.jpg

“‘HAZIR’ DEMEDEN MAKİNİSTLER BAŞLATAMAZ”

Mustafa ile aynı lunaparkta çalışan arkadaşı, Lunaparkta kendileri gibi çalışan birçok sigortasız işçinin olduğunu dile getirdi. Ayrıca çalışanların hiçbir şekilde sertifikası ve eğitimlerinin olmadığını söyleyen genç, olay günü ile ilgili şunları aktardı: “10 Nisan’da Lunapark sahibinin işe almasıyla sigortasız olarak discovery atlas isimli lunapark aletinde işe başladım. Mustafa benim yakın arkadaşım olur. Mustafa'da bahse konu Lunaparkta Adranelin isimli alette çalışmak için 12 Nisan’da yine sigortasız olarak işe başladı. Benim çalıştığım Discovery atlas aleti ile Adranelin aleti yakın mesafede. Saat 22.10 sıralarında Adranelin aletinin çalıştığını sonrasında Mustafa'nın yere düştüğünü gördüm. Yanına gittiğimde Mustafa kafasından kan gelir bir şekilde yerde yatar vaziyetteydi. Yanında 112 ekibinin gelmesini bekledim. Konu ile ilgili olarak bahse konu aletleri yardımcılar hazır demeden makinistler başlatamaz. Makinist Mustafa’nın bulunduğu yerde olduğu zaman makineyi çalıştıramaz. Mustafa’nın makinenin korunaklı alanına girdikten sonra ve yine başka bir şahıs olmadığını gördükten sonra çalıştırması gerekirdi.”

Kaynak:RÜVEYDA ASLIİPEK / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.