İhtiyaç sahiplerine Kahraman Kart: Gönüllerince alışveriş yapıyorlar

İhtiyaç sahiplerine Kahraman Kart: Gönüllerince alışveriş yapıyorlar

Kahramankazan Belediyesi’nin uygulamaya koyup, puan yüklediği “Kahraman Kart” ile ihtiyaç sahipleri rencide olmadan diledikleri gibi alış veriş yapabiliyor. Belediye 10 bin 354 aileye Kahraman Kart ile sosyal destek sağlanıyor.

Ankara’da Kahramankazan Belediyesi yatırım ve projelerle dikkat çekiyor. Kahramankazan Belediyesi’nin uygulamaya koyup, puan yüklediği “Kahraman Kart” ile ihtiyaç sahipleri rencide olmadan diledikleri gibi alış veriş yapabiliyor. Belediye 10 bin 354 aileye Kahraman Kart ile sosyal destek sağlanıyor.

Belediye’nin bir diğer öne çıkan projesi ise İstihdam Ofisi. Ofiste personel arayanlarla iş arayanlar bir araya getiriliyor, herkesin işi görülüyor.

1-001.jpg

Çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “İstihdam ofisimiz şirketlerimiz ve sosyal destek projelerimiz ile Kahramankazan’a istihdam sağlıyoruz” dedi. Oğuz, “İhtiyaç sahibi yaklaşık 10.354 aile ve vatandaş içinde puan yüklü olan Kahraman Kart’larıyla, sosyal destek veriyoruz. İstihdam ofisi ile 10 Bin' den fazla vatandaşımızı işverenlere yönlendirerek 4057 vatandaşımızı işe yerleştirdik” diye konuştu.

2-001.jpg

KADIN KOOPERATİFİ İLE AİLE EKONOMİSİNE DESTEK

Kahramankazan’da ikamet eden kadınlara yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında hayata geçirilen Kahramankazan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi de, Kahramankazan Belediyesi destekleri ile faaliyetlerine devam ediyor. Yöresel ev yemekleri, turşu, gözleme, baklava gibi gıda ürünlerinin yanı sıra işletmelere paketleme hizmeti veren girişimci kadınlar, günde 12 bin adet malzemenin paketleme işlemini gerçekleştiriyor. Kooperatifin kurulduğu günden itibaren samimi bir aile ortamında çalıştıklarını vurgulayan kadınlar, gün içerisinde boş vakitlerini değerlendirerek ev ekonomisine katkı sağladıklarını söylediler.

3-001.jpg

İHTİYAÇ SAHİPLERİ UNUTULMADI

Sosyal Destek Merkezi, ihtiyaç sahibi vatandaşların yaralarına merhem oluyor. İhtiyaç sahibi yaklaşık 10.354 aile ve vatandaş içinde puan yüklü olan Kahraman Kart’larıyla, sosyal destek merkezinde, gıdadan temel ihtiyaç maddelerine, giysi ve ayakkabıdan kırtasiyeye kadar çok geniş yelpazedeki ürünlere ücretsiz olarak ulaşabiliyor.

4.jpg

ENGELSİZ KAFE İLE ENGELLER AŞILDI

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un Sosyal Sorumluluk Projesi olan ‘Kahramankazan Engelsiz Kafe’ hizmete başlamıştır. İşletmesinden aşçılığına, garsonluğundan temizliğine kadar tüm işlerin engelli bireyler tarafından yapıldığı ve buradan elde edilecek gelirin kendilerine bırakıldığı Engelsiz Kafe hizmete girdi. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde açılan kafenin ilk menüsü ise üzüm hoşafı ve ekmek oldu. Engelli bireyler misafirlerine açılışa özel bu menüyü ikram etti. Engelsiz Kafe’de çalışan tüm engelli bireylerin sosyal güvenceleri Kahramankazan Belediyesi tarafından yapılıyor. Ayrıca, kafeden elde edilen gelir de burada çalışan engelli bireylere bırakılıyor. Engelli bireyler böylece hem sosyal güvenceye sahip olurken, hem de kendi işlerinin patronu olmuş oldu.

5.jpg

KİM İLE İSTİHDAM SAĞLANDI

Kahramankazan Belediyesi İstihdam Merkezi (KİM), iş arayanlar ve işverenleri buluşturan başarılı bir girişim olarak öne çıkıyor. Kurulduğu Temmuz 2019 tarihinden bu yana KİM, çok sayıda kişiyi yeni iş sahibi yaparak bölgeye önemli bir katkı sağladı. 10.000'den fazla vatandaşımızı işverenlere yönlendirerek 4057 vatandaşımızı işe yerleştirdik. Kahramankazan Belediyesi'nin hizmet binasında konumlanan KİM, özel bir yazılım aracılığıyla iş arayan vatandaşlar ile işverenleri aynı platformda bir araya getiriyor. İş arayanların yetenekleri ve bilgileri sisteme kaydedilirken, işverenlerin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip çalışanları belirlemeleri destekleniyor. Bu sayede, KİM iş arayan bireyleri ve işverenleri aynı çatı altında buluşturarak etkili bir iş gücü eşleştirmesi sağlıyor. İstihdam Merkezi (KİM), bugüne dek 4 bini aşkın vatandaşın çeşitli iş kollarında birçok farklı kuruluşta işe yerleştirilmesinde önemli rol oynadı.

KAZANBEL BETON HIZLA BÜYÜYOR

Kahramankazan Belediyesi’nin, hizmet ve projelerinde kullanacağı, ayrıca piyasaya da satacağı beton ve beton ürünlerini kendi üretmek için kurduğu yeni markası KazanBel Beton şirketi hızla büyümeye devam ediyor. KazanBel Beton hizmetlerine filosuna kattığı 6 milyon 500 bin Türk Lirası değerindeki 52 metrelik 5 bomlu pompa dahil toplamda 10 mikser ve 2 pompa ile devam ediyor. Araç filosuna ve tesise yapılan takviyelerle gittikçe büyüyen KazanBel Beton’un bugün itibariyle değeri 150 Milyon TL’ye ulaştı. Yaptığı yatırımlar ve geliştirdiği üretim odaklı uygulamalarla adından söz ettiren Kahramankazan Belediyesi’nin yeni markası KazanBel Beton şirketinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. KazanBel Beton, belediyenin hayata geçireceği hizmet ve projelerde kullandığı beton ve beton ürünlerini kendisi üretiyor. Bu şirket ile hem istihdama katkı sağlıyor hem de vatandaşa sunulan hizmetlerde ekonomik katkı sağlıyor. Ayrıca bünyesinde 32 kişiyi istihdam eden KazanBel Beton tüm cari giderlerini de kendi ticari döngüsüyle karşılıyor.

VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Her zaman yenilikçi fikirlerle çalışan ve ilklerin belediyesi olduğunu ifade eden Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Para harcayan değil para kazanan belediye olacağız demiştik. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. KazanBel Beton’umuz artık bir marka ve hızla büyüyor. Araç filomuzu büyütüyoruz. 6 buçuk milyon değerinde bir pompa daha kattık filomuza. 32 kardeşimizi burada istihdam ediyoruz. Vatandaşımız için durmadan çalışıyoruz, üretiyoruz. Hem tasarruf ediyoruz hem gelir elde ediyoruz. Böylelikle vatandaşımıza hizmeti ekonomik olarak götürüyoruz. Kurduğumuz bu şirketler benim değil, halkımındır. Onlar için gayretle çalışıyoruz. Büyümeye ve marka olmaya devam edeceğiz” dedi.

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.