'İhtiyacınız yoksa ALTINLARINIZI bozdurmayın'

'İhtiyacınız yoksa ALTINLARINIZI bozdurmayın'

AKSO Başkanı Hasan Çavuşculu: "Kuzey Irak ’da yapılan referandumun altın fiyatlarını da yükseltti ama bu süreçte vatandaşlarımızın ihtiyaçları yoksa, altınlarını bozdurmasınlar" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından yapılan gayrimeşru referandumun piyasalara etkisi devam ediyor. Döviz piyasalarında yaşanan hareketlilik altına da yansıdı.
Dolar, Temmuz ayı sonrasındaki en yüksek seviyeleri görürken, 3.58 TL seviyelerine kadar çıktı. Artış sadece dolarda değil Euro da da gözlendi. Euro da 4.21 TL seviyelerine çıktı.  Altının gram fiyatı geçtiğimiz haftayı 146,1 TL seviyesinde kapatmıştı. Bu hafta ise altının gram fiyatı 147,3'e kadar yükseldi.
Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, Kuzey Irak’da yapılan gayrimeşru referandumun ardından piyasalarda yaşanan hareketliği ve altın fiyatlarının nasıl seyredeceğini Habervaktim'e değerlendirdi.

FİYATLARDA DÜŞÜŞ OLMAZ

Bölgesel ve siyasi olayların altın fiyatlarını haliyle etkilediğini belirten Çavuşculu," Tüm piyasaları etkileyen genel bir durum. Sadece Kuzey Irak'ta gelişen olaylar etkilemiyor. Bir taraftan A.B.D ve Kuzey Kore'nin karşılıklı yapmış oldukları açıklamalarda piyasaları etkiliyor. Özelikle Kuzey Irak'ta yapılan referandumun piyasalara bir yansıması oldu. Dolar yükseldi. Altın fiyatlarına gelecek olursak yaşanana siyasi gelişmeler sonucunda bir yükselme oldu .İlk etapta benim öngörüm bölgedeki gelişmelerden dolayı altın fiyatları sabit kalır. Düşüş olmaz. Önümüzdeki süreçte fiyatların biraz daha yükseleceğini düşünüyorum." diye konuştu.

ALTINLARINIZI MUHAFAZA EDİN 

Altının en iyi tasarruf aracı olduğunu dile getiren Çavuşculu," Her zaman söylüyorum, altına yatırım yapacak kadar parası olanlar ülke ekonomisine katkı sağlayacak işler yapsınlar. Benim önerim altını tasarruf aracı olarak gören vatandaşlara. Unutulmasın ki altın en iyi tasarruf aracıdır. Gelir durumuna göre altın alınabilir. Altındaki düşüş ve yükselişler belli oranda oluyor. Fiyatlar yükseldi peki bu süreçte altınımızı satalım mı? diyen vatandaşlarımız ise herhangi bir şey satın almayacaklarsa, ihtiyaçları yoksa altınlarını bozdurmalarını önermiyorum. Kişi bir ev alır ihtiyacı vardır altınını bozdurabilir. İşte fiyatlar yükseldi. Şimdi satalım sonra alırım düşüncesi yanlış bir düşünce şu dönemde daha sonrasında fiyatlar daha da yüksek olabilir. Bu yüzden zarar edebilirler. Ben vatandaşların altınları muhafaza etmesinin bu süreçte daha doğru olacağını düşünüyorum. Sonraki dönemde altın daha da değerlenecektir. Vatandaşlarımıza altın almalarını öneririm." ifadelerini kullandı. 

İBRAHİM ETHEM ÜNAL/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.