İkinci el arabada yaz etkisi: Hareketlenme başladı

İkinci el arabada yaz etkisi: Hareketlenme başladı

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte 2’nci el otomobil piyasasında hareketlenme başladı. Oto Galerici Hasan Canpolat konuya ilişkin, “Bunun en büyük nedeni havaların ısınmasıyla birlikte insanların tatile, köye ve gezmeye gidecek olmalarıdır” dedi.

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte 2’nci el otomobil piyasasında canlanma başladı. Konu ile ilgili gazetemize konuşan Oto Galerici Hasan Canpolat, “Bunun en büyük nedeni havaların ısınmasıyla birlikte insanların tatile, köye ve gezmeye gidecek olmalarıdır. Sadece bu dönem için bile araba satın alan müşterilerimiz bulunuyor” dedi. Pandemi sonrasında başlayan kolay araba satma döneminin sona erdiğini belirten Canpolat, “Bundan bir yıl öncesine kadar bu durum böyle değildi. Pandemiden sonra yaşanan çip krizi nedeniyle müşteriler araçlara bakmadan satın alıyordu. Artık eski karlılık oranı olmadığı için eskiye dönüş başladı” diye konuştu. Müşterilerin en çok 300-500 bin lira arasındaki araçları tercih ettiğini belirten Hasan Canpolat, bu fiyat bandındaki araçların her kesime hitap ettiğini söyledi.

dadad.jpg

YAZ GELİYOR PİYASA HIZLANIYOR

Oto Galeri Esnafı Hasan Canpolat, “Yaz ayları yaklaşırken 2’nci el otomobil fiyatları artışa geçiyor ve hareketlenme başlıyor. Bunun en büyük nedeni havaların ısınmasıyla birlikte insanların tatile, köye ve gezmeye gidecek olmalarıdır. Sadece bu dönem için bile araba satın alan müşterilerimiz bulunuyor. Geçtiğimiz yıllara göre bu sene daha durgun olsa da yine de yaz aylarının yaklaşması piyasaya hareketlilik getirdi. Böyle geçici dönemler dışında 2’nci el otomobil piyasası çok durgun. Bir yıl öncesine kadar arabalar kapış kapış giderken şimdi araç satmak için epey çaba sarf etmek gerekiyor” açıklamasında bulundu.

ikili.jpg

“MESLEĞİMİZİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Eskiye dönüş başladığını söyleyen Canpolat, “Biz şu anda mesleğimizi tekrar yapmaya çalışıyoruz. İyi arabayı ucuza bulup bakımlarını ve eksiklerini yaptırıp müşterinin alabileceği bir hale getiriyoruz. Bunun yanında müşteri otomobili beğenmediğinde onu ikna etmeye çalışıyoruz. Yani eski usule dönüş başladı. Bundan bir yıl öncesine kadar bu durum böyle değildi. 0 otomobillerin olmaması ve pandemiden sonra yaşanan çip krizi nedeniyle müşteriler araçlara bakmadan satın alıyordu. Artık eski karlılık oranı olmadığı için ve faizler çok yüksek olduğu için eskiye dönüş başladı” dedi.

dadddd.jpg

İHTİYAÇ DEĞİL İSTEK DEĞİŞTİ

Hasan Canpolat, pandemiden önce belirli gün ve aylarda satılan otomobil modellerinin bile değiştiğini ifade ederek, “Nisan-mayıs aylarında Doblo,Kango ve Transporter gibi büyük araçlar satılırdı. Çünkü insanlar köye gittikleri için yük getirip yük götürüyordu. Ama pandemiden sonra bu iş çok değişti. İnsanlar artık araç almayı yatırım olarak görüyor. Bu nedenle herkes en çok prim yapacak arabayı ucuza almak istiyor. Yani insanların ihtiyaçları değişmedi ama istedikleri şey değişti” diye konuştu.

hasan-canpolat.jpg

300-500 BİN ARASI TERCİH EDİLİYOR

Enflasyonla birlikte otomobil fiyatları da baskılandığını söyleyen Oto Galeri Esnafı Hasan Canpolat, en çok 300-500 bin lira fiyat aralığının talep gördüğünü şöyle söyledi:

“Yaklaşık 3-4 aydır otomobil fiyatlarında baskı var. Araba piyasası bir yere sıkıştı. Bunda araba alım satımlarının kısıtlanması çok etkili. 300 bin lira ile 500 bin lira arasında bulunan otomobiller vatandaşların en çok tercih ettiği araçlar oluyor. Vatandaşlar bu araçları fiyatlarının daha uygun olması nedeniyle tercih ediyor. Bu fiyat aralığı öyle bir aralık oldu ki 2020 model otomobil de bulunabiliyor 2001 model de bulunabiliyor. Vatandaşlar kendine hitap eden birçok aracı bulma imkanına sahip oldukları ve nitekim uygun fiyat olduğu için bu fiyatlardaki araçları tercih ediyor.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.