İKİNCİ RÜZGARLI VAKASINA RAMAK KALDI

İKİNCİ RÜZGARLI VAKASINA RAMAK KALDI

Talatpaşa Bulvarı’nda yol kenarı ücretli otopark çalışanları tarafından darp edilen ve kulak zarı patlayan Ömer Yavuz dün ameliyat oldu. Ankara Numune Hastanesi’nde tedavi gördüğü öğrenilen Ömer Yavuz’un “şikayetinden vazgeçeceksin” şeklinde otoparkçılar

OSMAN AKDOĞAN – UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Hamamönü’nde esnafa ve vatandaşa kan kusturan otoparkçıların darp ettiği ve tehditler savurduğu esnaf Ömer Yavuz dün Ankara Numune Hastanesi’nde kulağından ameliyat oldu. Arkadaşları, kulak zarı patlayan Ömer Yavuz’un ‘şikayetinden vazgeçeceksin’ şeklinde otoparkçılar tarafından tehdit edildiğini söyledi. Mağdur esnaflar Talatpaşa Bulvarı’ndan otopark çetesinin temizlenmesini istiyor.

YAŞANANLARDAN DOLAYI KORKUYORUZ

Talatpaşa Bulvarı’nda yılladır esnaflık yapan işletmeciler karşı karşıya kaldıkları otopark terörünü Habervaktim’e anlattı. Yaklaşık 10 kişiden oluşan otoparkçıları ‘çete’ olarak tanımlayan bölge esnafı, “Burada huzur bırakmadılar. Herkese musallat oluyorlar. Kısa süreliğine park edip para vermek istemeyenleri tehdit ediyorlar. Ailelere bile hakaret edip rencide ediyorlar. Niyetleri sadece pislik çıkartmak. 5 dakikalık işi olan müşterimizin parasını biz verelim diyoruz ancak onu bile kabul etmeyerek zorluk çıkarmaya çalışıyorlar. Biz de müşterimizi korumaya çalışınca bizi tehdit ediyorlar. Yaşananlardan dolayı korkuyoruz. Çünkü karşımızdaki kişiler çok tehlikeli biranda kalabalıklaşıyorlar” dedi.

İKİNCİ RÜZGARLI OLMASIN

Rüzgarlı’da otopark çetesi tarafından silahla vurularak öldürülen esnafla aynı kaderi yaşamak istemediklerini söyleyen esnaflar, “Eğer bu durum sürerse burada da bir esnaf arkadaşımızı Rüzgarlı’daki gibi kaybetmemiz an meselesidir. Karşımızdaki kişilerde anlayış denen bir şey yok en ufak bir olayda kavga çıkarmaya çalışıyorlar” diye konuştu. 

HANİ DEĞNEKÇİLER KALDIRILACAKTI

Rüzgarlı Sokak’ta 21 yaşında bir gencin ölümü sonrası Meclis kararıyla sonlandırılan yol kenarı ücretli otopark uygulamasından 5 ay sonra, otopark görevlileri Talatpaşa Caddesi’nde yeniden ortaya çıkmıştı. Habervaktim’in ‘Biri Ölene Kadar Otoparklar Ücretlidir’ manşetinin ardından Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yol kenarı otoparklarının yeniden kaldırılacağını söylemişti.

TEHDİTLE ÜCRET ALIYORLAR 

Bir çete gibi Talatpaşa Bulvarı’nda hareket eden otoparkçılar bölge esnafını ve Hamamönü’ne gelenleri rahatsız etmeye devam ediyor. Ankara Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in “yol kenarlarına otopark ücreti verilmeyecek” sözlerini referans alan vatandaşlar Talatpaşa Bulvarı’nda otopark ücreti vermek istemiyor. Ama otoparkçılar tehditlerle bölge esnafından ve Hamamönü’ne gelen vatandaşlardan ücret almaya devam ediyor.  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.