İLBANK’ın Macunköy’deki tesisi satılıyor

İLBANK’ın Macunköy’deki tesisi satılıyor

İLBANK’ın Macunköy’deki tesisi satılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, tesisin yılda 10 milyon lira zarar ettiğini, satıştan elde edilecek gelirin kentsel dönüşümde kullanılacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ve deprem riski ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye'nin yüzde 66'sının deprem bölgesi olduğunu belirten Bakan Özhaseki, yakın gelecekte olması düşünülen şiddetli deprem riskine karşı bakanlık olarak birtakım tedbirler aldıklarını açıkladı. 

İLLER BANKASI'NDAN KENTSEL DÖNÜŞÜME...

Önceki gece katıldığı bir televizyon programında alınan tedbirler ile ilgili bilgi veren Bakan Özhaseki, kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini ve bu alana kaynak sağlamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı İller Bankası’na (İLBANK) ait tüm sosyal tesisleri satacaklarını açıkladı. Kentsel dönüşümün hızlıca yapılabilmesi için bütçe oluşturmaya çalıştığını kaydeden Özhaseki ayrıca şunları söyledi: İller Bankası bütün belediyelere kredi veren bir kuruluş. Yılda 10 milyara yakın para kullandırır. 10 milyarın 5 milyarını kentsel dönüşüme ayırıyorum. İller Bankası'nın karını da olduğu gibi kentsel dönüşüme aktarıyorum. İller Bankası'nın yurtdışında iş yapma kabiliyeti var. 10 ülke bizden iş bekliyor. Oradan kazandığımız paraları da buraya aktaracağım." 

YILDA 10 MİLYON ZARAR EDEN MACUNKÖY TESİSİ DE SATILIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Macunköy'de 100 dönüm üzerine kurulu bir arazideki İlbank A.Ş. Sosyal ve Eğitim Tesisi'ni de satışa çıkardıklarını açıklayarak, "Macunköy'de 100 dönümden fazla arazi. Üzerine şahane binalar yapılabilir. Orada ticaret yapılabilir. Değerini sordurdum 400- 500 milyon lira eder diyorlar. Niye duruyor? Orada bir restorant bir de 30-40 yataklık misafirhane var. Senede 10 milyon lira zarar ediyor. Buradan gelen paraları alacağım kentsel dönüşüme koyacağım" diye konuştu.  

İLLER BANKASI'NIN GÖREVİ NEDİR?

İller Bankası, özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip, özel bütçeli Anonim şirket statüsünde bir kalkınma ve yatırım bankasıdır. Bankanın amacı İl Özel İdareleri ve belediyelerin finansman ihtiyacını karşılamak, mahalli müşterek hizmetlere ilişkin projeler geliştirmek, danışmanlık ve denetim hizmeti vermek, merkezi Hükümetin mahalli idarelere her türlü kaynak transferine aracılık etmek, her türlü kalkınma ve yatırım bankacılığı işlevlerini yerine getirmektir.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.