İnfak Vakfı iki tır yardım malzemesi ve 64 adet çadır ile afet bölgesinde

İnfak Vakfı iki tır yardım malzemesi ve 64 adet çadır ile afet bölgesinde

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok zarar gören yerlerden biri de Hatay Kırıkhan’dı. İnfak Vakfı, bu durumdan yola çıkarak iki tır yardım malzemesi ve toplam 64 adet çadır ile bölgede seferberlik ilan etti.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen iki yıkıcı depremle beraber en çok zarar gören ilçelerden biri Hatay’ın Kırıkhan ilçesi oldu. Bölgeye ilk iki gün ulaşımın zor olmasıyla durumun ağırlığı artsa da ikinci günün ardından yardım akını başladı. Bu kapsamda İnfak Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’da deprem bölgesine seferber olan kurumlardan biri oldu. Ankara’dan Hatay Kırıkhan’a 2 tır yardım malzemesiyle destek götüren İnfak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Köse, “Deprem hadisesini duyar duymaz, bizim üzerimize de görev düştüğünü fark edip çalışmaya başladık. Ön çalışmanın ardından yardımlarımızı Kırıkhan’a yönelttik. 2 Tır yardım malzemesi ile depremzede kardeşlerimizin yanında olduk” dedi.

whatsapp-image-2023-03-17-at-15-32-13.jpeg

“KÜÇÜK BİR ÇADIR MAHALLE KURDUK”

İnfak Vakfı’nın 1994 yılında kurulduğunu söyleyen başkan Ömer Köse, kuruluş itibari ile eski olunsa da diğerlerine nispeten küçük bir vakıf olduklarına değinerek açıklamalarda bulundu. Gazetemize konuşan İnfak Vakfı Başkanı Ömer Köse, “Bizim Ankara dışında başka bir yerde şubemiz yok. Sadece Keçiören ve Gölbaşı’nda temsilciliklerimiz var. Aslında İnfak Vakfı İHH ve Deniz Feneri gibi kuruluşlardan daha eski olmasına rağmen büyümediği için daha dar imkânlara sahip bir kurum. Biz bütün yardım faaliyetlerimizi kendi imkânlarımız çerçevesinde yürütüyoruz. Mesela; bugüne kadar 33 İslam Ülkesine farklı yardımlar ilettik. Somali’de Üniversite kurduk. Deprem haberini de duyduğumuz ilk andan itibaren üzerimize vazife geldiğini düşünerek çalışmalara başladık. Kırıkhan’a 2 tır yardım malzemesi götürdük. Tırların içerisinde gıda maddesi, battaniye, yatak, baza, ısınma araçları ve kömür gibi malzemeler vardı. İlk tırın ardından Ankara’ya döndüğümüzde çalışmayı bırakmadık. Bölgede yoğun bir çadır ihtiyacı vardı. Bizde gücümüz yettiğince çadır ihtiyacı karşılamaya çalıştık. Tanesi 10 bin lira değerinde 64 adet çadırı yine Kırıkhan’a ulaştırdık. Küçük bir çadır mahalle kurmuş olduk” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2023-03-17-at-15-34-32.jpeg

10 AİLEYE EV

Keçiören’de ki vakıf temsilciliği sayesinde, deprem sonrası başkent Ankara’ya gelen depremzede vatandaşlardan 10 aileye sıfırdan ev tahsis edildiğini vurgulayan başkan Ömer Köse, her gün en az 10 depremzede ailenin çeşitli ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Ömer Köse ayrıca, “ Hemen her gün 10 aile bizlere başvuruda bulunuyor. Elimizden geldiğince gıda paketleri veya ev eşyaları gibi yardımlar yapıyoruz. Mesela şu anda Keçiören’de bir aile, hiçbir şeyim yok diye bizlere müracaat etti. Bizde gerekli çalışmaları yapıp ihtiyaçlarını tespit ettik. Yardım etmeye uğraş vereceğiz. Sözümüz var. Yetişebildiğimiz kadar yardım etmeye de devam edeceğiz. Sadece bu aileye değil, herkese kapımız açık. Çünkü bizlerin görevi bu” şeklinde konuşarak, Ankara’da ki depremzedelere de yoğun bir şekilde yardım edildiğini paylaştı.

ÖMER KÖSE KİMDİR?

İnfak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Köse, kendisini şöyle tanıtıyor:

Bedirhan ŞAHİN / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.