İNMESİ ÇIKMASI DERT

İNMESİ ÇIKMASI DERT

Fatih Caddesi üzerinde bulunan ve genellikle Dışkapı’daki hastanelere gitmek için kullanılan asansörsüz üst geçit; engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların geçişini oldukça zorluyor. Üst geçide hemen bir asansör yapılması isteniyor.

ENGELLİYE İKİNCİ BİR ENGEL
Engelli olmasından dolayı asansörsüz üst geçidin merdivenlerinden inip çıkmakta zorlanan Güler Benli, “Asansör olsaydı kolay bir şekilde karşıya geçmiş olurdum. Merdivenler beni ve benim gibi kişileri oldukça zorluyor. Dinlene dinlene merdivenleri inip çıkıyoruz. Onun için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden buraya bir asansör yapmasını istiyoruz” dedi. Benli söz konusu asansörlerin engelli, yaşlı ve hastalar tarafından değil de sağlıklı bireyler tarafından daha çok kullanmasını eleştirdi.
HERKES HEMFİKİR
Gelini ve oğluyla Dışkapı Hastanesi’ne gitmek için üst geçidi kullanan ve merdivenleri çıkıp inmekte bir hayli zorluk çeken yaşlı teyze de bölgeye hemen bir asansörün yapılmasını talep etti. Acil Tıp Teknikeri (ATT) olan Eray Demirci ve Cemil Sarıkavak da “Fatih üst geçidine mutlaka asansör yapılmalı. Çünkü biz işe gelip giderken buraya çıkıp inmekte zorlanan çok sayıda vatandaş görüyoruz” diyerek üst geçide asansörün ne kadar gerekli olduğunu vurguladı.    

Fotoaltı: Engelli olan Güler Benli ile yaşlı teyze asansörsüz üst geçidin merdivenlerini inip çıkarken bir hayli zorluk çekti. İkilinin birlikte soluk soluğa kalması fotoğraf karelerine böyle yansıdı.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Başkent Ankara’daki bazı üst geçitlerde asansör olmaması özellikle engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Hastane yakınlarında bulunan asansörsüz üst geçitlerinde ise durum daha içler acısı hal alıyor. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hemotoloji Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi ve Ankara Mevki Asker Hastanesi’nin yakınında bulunan ve Keçiören’den gelen vatandaşların karşıdan karşıya geçmesine yardımcı olan Fatih Caddesi üzerindeki üst geçitte de asansör bulunmuyor.
YAZ- KIŞ DERT
Her gün binlerce kişinin kullandığı üst geçitte asansörün bulunmaması hastaneye gitmekte olan ve karşıdan karşıya geçmek isteyen özellikle engelli ve yaşlı vatandaşları oldukça zorluyor. Karşıya geçmek için soluk soluğa kalan vatandaşlar ise yetkililerden biran önce üst geçide asansör yapılmasını istiyor. Yaz-kış büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Başkentli vatandaşlar, üst geçidin basamaklarının demir olmasından dolayı yağmur ve kar yağışlarında büyük tehlikeyle kaldıklarını ifade ediyorlar.
ASANSÖR YAPILMASINI İSTİYOR
Engelli olmasından dolayı asansörsüz üst geçidin merdivenlerinden inip çıkmakta zorlanan Güler Benli, söz konusu üst geçide acil olarak bir asansörün yapılmasını istedi. Asansör olmadığından dolayı karşıdan karşıya geçmesi dakikaları aldığını kaydeden Benli, “Asansör olsaydı kolay bir şekilde karşıya geçmiş olurdum. Merdivenler beni ve benim gibi kişileri oldukça zorluyor. Dinlene dinlene merdivenleri inip çıkıyoruz. Onun için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden buraya bir asansör yapmasını istiyoruz” dedi. Engelli, yaşlı ve hasta vatandaşların kullanması gereken asansörlerin sağlıklı bireyler tarafından kullanılmasını eleştiren Güler Benli, “Buraya asansör yapılınca sağlıklı bireyler bizden önce kullanır. Engelliler yine faydalanamaz” şeklinde yakındı.
HERKES HEMFİKİR
Gelini ve oğluyla Dışkapı Hastanesi’ne gitmek için üst geçidi kullanan ve merdivenleri çıkıp inmekte bir hayli zorluk çeken yaşlı teyze de bölgeye hemen bir asansörün yapılmasını istedi. Acil Tıp Teknikeri (ATT) olan Eray Demirci ve Cemil Sarıkavak da şunları söyledi: “Fatih üst geçidine mutlaka asansör yapılmalı. Çünkü biz işe gelip giderken buraya çıkıp inmekte zorlanan çok sayıda vatandaş görüyoruz.”    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.