İnşaat Kazısı Ana Caddeyi Göçürdü

İnşaat Kazısı Ana Caddeyi Göçürdü

Gölbaşı’nda dört şeritli bölmeli ana caddenin yanında yapılan inşaat kazı çalışmaları sonucu orta refüjün bir yanında bulunan iki şerit kaydı. Caddenin yarısı trafiğe kapandı. Caddenin kalan bölümlerinde ise çatlaklar oluştu ve her an kayma tehlikesiyle k

ADEM GÜRSOY - HABERVAKTİM

Gölbaşı’nda Şehit Selami Atabey Caddesi yanında başlanan inşaat çalışmaları caddenin göçmesine neden oldu. İnşaat alanında yapılan kazı çalışmaları sonucu meydana gelen toprak kayması nedeniyle dört şeritli caddenin iki şeridi toprakla birlikte kaydı. Caddenin iki şeridi ulaşıma kapandı. Trafik orta refüjün diğer tarafında kalan iki şeritten çift yönlü olarak gerçekleştiriliyor.
TEHLİKE DEVAM EDİYOR
Cadde üzerinde tehlike devam ediyor. Asfaltın sağlam kalan bölümlerinde de çatlaklar oluştu. Eğer bir an önce önlem alınmazsa yoldan geçen araçlar her an caddenin kalan kısmında bulunan asfaltın kayması tehlikesiyle karşı karşıya…
ÇİTLER DEVRİLDİ GÜVENLİK YOK
Sözü edilen caddede kayan kısma konulan çitler ise devrilmiş durumda. Herhangi bir önlem yok. Caddeyi kullanan yolcular kayan asfaltın kenarından geçerken düşme tehlikesiyle karşı karşıya.
SU KAÇAĞINDAN KAYNAKLANDI
Söz konusu caddenin diğer kenarında Şafak Mahallesi ve Eymir Mahallesi Muhtarlıkları bulunuyor. Şafak Mahallesi Muhtarı Bayram Özkan kaymanın inşaat alanının üstünde bulunan şebeke suyu borularının patlaması sonucu inşaat alanına gelen sudan kaynaklandığını söyledi. Özkan, inşaat sahiplerinin yapabilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti.
HALK RAHATSIZ AMA…
Eymir Mahallesi Muhtarı Selma Çetinkaya ise halkın yaşananlardan rahatsız olduğunu ama inşaat sahiplerinin de çalışmalarına bir şekilde devan etmeleri gerektiğini ifade etti. Çetinkaya, ayrıca inşaat alanında yeteri kadar önlemlerin alınmadığını söyledi.
ZEMİN ETÜDÜ YAPILDI, ONAY ALIN
Konuyla ilgili gazetemize konuşan mimar Emre Demirci ise şu iddialarda bulundu: “Koray İnşaat’ın projesini mevzuata uygun bir şekilde çizdik ve gerekli onay alındıktan sonra inşaata başlandı. Her şey imar mevzuatına uygun, resmi olarak onaylandı. Koray inşaat da bu doğrultuda inşaata başladı. Maalesef böyle bir talihsizlik yaşandı.”
BİRİKEN YAĞMUR SUYUNDAN KAYNAKLANDI
Mimar Demirci ayrıca şu açıklamaları yaptı: “Söz konusu inşaat alanının bulunduğu yerde drenaj yapılması gereken yer kapatıldığı için yağmur suyu orada birikmiş. Biriken yağmur suyu oradaki katı katmanı sıvılaştırmış ve kazı çalışmaları başlayınca o sıvılaşan katman bir anda kayıp geldi. Böylece böyle talihsiz bir olay yaşandı. Orada su olduğunu kimse öngöremedi.”
KALDIRIM ARSAYA AİT
Yolun yapımında da sıkıntıların olduğunu söyleyen Mimar Demirci şöyle devam etti: “Yol kenarında bulunan kaldırımlar Koray İnşaat’a ait olan arsa içerisinde bulunuyor. Büyükşehir bu yolu nasıl yapmış anlamadık. Ayrıca inşaat alanının köşe kazıklarını tapudaki yeminli lihkap bürolarındaki memurlar çaktı.  Onlarda kaldırımın arsa içerisinde olduğunu tespit etmişler ve yol bozulmasın diye köşe kazıklarını kaldırımın üzerine çakmışlar. Böylece hafriyat başlayınca orada kayma meydana geldi.
ASKİ OLAY YERİNDE TAMİRAT YAPTI
Mimar Demirci ayrıca olay yaşandıktan sonra ASKİ’nin yeraltında kaçak olduğunu fark ettiğini ve orada tamirat yaptığını iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.