İnşaat sektörü usta bulamıyor: Yevmiye çok usta yok

İnşaat sektörü usta bulamıyor: Yevmiye çok usta yok

Ülkemizde son zamanlarda kalifiye eleman bulmak oldukça zorlaşıyor. İnşaat sektörü de bu alanlardan biri. İnşaat ustası Yusuf Yaraş konuyla ilgili, “Bir usta günlük 2 bin liraya kadar kazanabiliyor ancak çalışmak isteyen usta bulamıyoruz” dedi.

Ülkemizde inşaat sektörü en zor dönemlerinden birini yaşıyor. Sektörde usta sıkıntısı bulunurken, yevmiyeler de bu sebepten dolayı alıp başını gitmiş durumda. Günlük yevmiyeler, ustanın seviyesine göre 2 bin TL’ye kadar yükselebiliyor. Sektörde usta bulunmamasının en büyük sebebinin ise inşaat ustalarının yurt dışına gitmeleri olarak gösteriliyor. İnşaat ustası Yusuf Yaraş konuyla ilgili, “Son dönemde yurt dışına gitmek moda oldu. Ustalar, yurt dışında aylık 65 bin TL kazanıyor. İki yıl dayanıp, burada rahata eriyorlar” ifadelerini kullandı.

3.jpg

“DEPREM BÖLGESİNE GİDEN ARKADAŞIMIZ ÇOK”

Deprem bölgesine çok sayıda inşaat işçisinin gittiğini belirten Yusuf Yaraş, “Son zamanlarda deprem bölgesine çok sayıda ev yapılıyor. Bu sebepten dolayı ülke genelinden inşaat işçileri deprem bölgesine gitti. Çok sayıda arkadaşımız şu an deprem bölgesinde. Usta eksikliğinin sebeplerinden birisinin de bu olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

2-002.jpg

“YURT DIŞINA GİTMEK MODA OLDU”

Yurt dışında da inşaat ustası eksiği olduğunu belirten Yaraş, “Ülkemiz inşaat sektöründe gelişmiş bir ülke. İşi bilen usta sayısı çok. Yurt dışında böyle ustalar bulamazsınız. Böyle olunca da yurt dışından bizim ustalara rağbet arttı. Bizimkiler de paranın tadını alınca, yurt dışına gitmek moda oldu. Ustalar, yurt dışında aylık 65 bin TL kazanıyor. İki yıl dayanıp, burada rahata eriyorlar” şeklinde konuştu.

1-001.jpg

YEVMİYE ÇOK USTA YOK

İnşaat sektöründe yevmiyelerin son dönemde uçuşa geçtiğini belirten Yaraş, “Ustanın yeteneğine göre fiyat artıyor. İnşaat da bugün her şey masraf. Kahvaltı, yemek, ulaşım her şeye her gün zam geliyor. Bir usta günlük 2 bin liraya kadar kazanabiliyor. Bu gidişle inşaat yapacak müteahhit bulmakta zorlanacağız” dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.